Призрачният кораб Queen Mary

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Много и различни случки с духове са станали толкова чести в определено време и място, че са се превърнали в постоянен обект на изследвания в книги, телевизионни предавания, дори и филми. За едни забавление, за други мистерия, но винаги предизвиква интерес. Днес ще ви разкажем за призрачния кораб Queen Mary.

Queen Maryе служил десетилетия наред, както като транспортен кораб през Втората световна война, така и като луксозен лайнер. Не било планувано, но Queen Mary станал известен и като „сивият призрак” по време на войната, заради цвета, който го правил невидим във водите.

Докато е бил в изправност корабът е превозвал болни моряци, нелегални пътници и богати курортисти. С тази история не е изненадващо, че продължава бъде преследвана от смъртта и 50 години по-късно. Всъщност има толкова много обитавани от духове места на този кораб, които сега са затворени за посетители. Но за любители на паранормалното все още има обиколки маютите и коридорите, където са умирали хора. Можете също да преспите на кораба, но след като прочетете това, може и да се замислите.

Измежду всички починали имало и млад моряк на име Джон Хенри, който излъгал за възрастта си, за да си осигури място на Queen Mary и скоро бил смачкан до смърт, опитвайки се да избегне огъня. От този ден почуквания и проблясващи светлини могат да бъдат видени около машинно отделение 13, където младият мъж срещнал преждевременната си смърт. Било докладвано и, че понякога вратата била гореща или отдолу излизал дим.

Ако призрачни малки момиченца като тези в „Сиянието” ви плашат, тогава не бихте искали да стоите близо до водата. Момиче в 3-ти клас си играело на перилата, когато вълна объркала курса на кораба и то паднало и си счупило врата. Днес то обитава това място и търси своята кукла или майка. Тя обаче не е сама. През 30-те и 60-те години други две жени намерили смъртта си там и са виждани периодично.

Войната винаги предполага жестокости, но какво ще кажете за готвач, който е бил сготвен, защото пасажерите не харесвали ястията му? Те го натъпкали във фурната и го изгорили жив за наказание срещу лоша кухня. Ужасяващите му писъци още отекват.

Ако все още имате смелостта да преспите на кораба, има още един случай с посетител, който подкупил управителя да намери „благосклонна” жена да му прави компания през нощта. Когато багажът бил доставен, компанията намерена, те останали да пренощуват. На сутринта мъжът бил изчезнал, управителят започнал да го търси, но намерил само трупа на жената. Така и не открили госта, нито регистрацията му или багажа му. Той просто изчезнал и оставил след себе си само кървава диря и слухове

Queen Mary е място на 49 смъртни случая, но също е и заобиколена от смърт. В опит да избегне врага, корабът минал на зиг-заг през придружаващия го друг кораб като го прекършил наполовина и оставил 300 оцелели във водата да бъдат изяденои от акули или да се удавят. Докладвано е, че тази мистериозна драскотина от едната страна на Queen Mary е от опитващите се да се качат на борда мъже.

Медиумът Питър Джеймс твърди, че разговарял с над 150 духа на кораба. Питър прави двумесечни обиколки на кораба и твърди, че  се е свързал с различни духове, включително и с някои от споменатите по-горе. От броя и типа на смъртните случаи, думите му звучат правдоподобно.

Queen Mary е  класифициран като едно от най-обитаваните места от духове в съвременна Америка.


 

Коментари към "Призрачният кораб Queen Mary":
Най-четени
Изследователите откриват, че споделянето на леглото с домашен любимец подобрява съня и чувството за сигурност Изследователите...

Имате ли проблеми със съня? А...

12:23 | 10-11-19| Виж цялата статия
 
10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си 10 начина да засилите...

Положителна ли е енергията в...

18:19 | 10-15-19| Виж цялата статия
 
Какво представлява есенното безпокойство и какво го причинява. Как да го преборим Част 1 Какво представлява...

Има ли обективна причина за...

13:07 | 10-16-19| Виж цялата статия
 
Потите се много? Защо някои се потят повече, отколкото други Потите се много?...

Кога и защо се потим повече:

15:30 | 10-18-19| Виж цялата статия
 
7 ритуала на грижи към себе си за силно чувствителни хора 7 ритуала на грижи...

Какви са признаците на...

14:06 | 10-22-19| Виж цялата статия
 
Изобретенията на един българин завладяват света! Изобретенията на...

Тао столът ви позволява да...

12:20 | 10-14-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
Бебешкият „говорещ с кучета” си приказва с малкия Шорки Бебешкият „говорещ...

Неясен, но много забавен...

19:37 | 10-11-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg