Приспивните песни укрепват паметта на детето

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Ако сте от родителите, които следват „новата мода“ във възпитанието на децата, а именно – да не ги гушкат и целуват прекалено, още от новородени да ги държат нощем в другата стая, да не ги приспиват, а да ги оставят сами да заспят, помислете пак дали сте на прав път!

 

Приспивните песни укрепват паметта на детето и то още от най-ранна възраст! Защо? Децата са склонни да помнят положителните изживявания (ех, и възрастните да бяхме така) вместо отрицателните, както и повечето неща, свързани с тях. На група дечица във възраст 2-7 години е поднасяна информация, но по различен начин. Числа, стихчета, изречения, казани с нежен и мек тон и същите, казани с по-груб. Оказало се, че мъниците помнели почти всичко, поднесено любящо и почти нищо, поднесено агресивно.

 

Затова педиатрите съветват, ако искаме да развием добра способност на запаметяване, да започнем с нежния тон, още когато бебето е съвсем малко. Можем да говорим приятно и мило на бебето през целия ден, но приспивните песнички ще имат най-силен ефект, може би, защото точно преди сън, мозъкът е на алфа ниво, в което най-трайно се оформя (под)съзнанието.

 

Вижте още:

Грешките, с които обричаме децата си на провал

От какво има нужда едно дете
 


 

Коментари към "Приспивните песни укрепват паметта на детето":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg