Прости! Простено да ти е!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

"Прощавай, майко, татко…"

"Простено да ти е, Господ да прощава…"

Това са думите, които днес хората по българска традиция изричат днес. В деня на прошката.

За да бъдем в хармония с хората около себе си – близки и познати.

Днес по-младите посещават по-възрастните, и, целувайки им ръка, искат прошка. Ако пък не успеете да да се видите с тях, поискайте прошката в сърцето… Обадете се на близките си. Кажете си няколко добри думи. Помислете за тях. За себе си.

Смисълът е всеки да си прости взаимно за огорченията и обидите, които волно или неволно им е причинил, както и сам да потърси в себе си сили да прости на тези, които са го наранили.

Така те следват думите на Иисус Христос:

"Ако не простите на човеците прегрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви."

Затова простете си помежду си.

Прощавам си!

Мога ли? Разбира се, това означава, че сте разбрали грешките си, имате собствена воля, самооценка и понасяте вътрешна отговорност! Нека се взрем в себе си, преди да търсим вината само в другите. И нека осъзнаваме своите постъпки, особено когато не са най-достолепните.

Прости ми!

Поискайте прошка от хората около себе си. Особено от близките на сърцето. Вероятно не сте ги обидили според вас, но всеки вижда нещата различно. Затова поискайте да ви простят и да изчистят лошите помисли, ако таят такива! 


И нека прошката да започне в сърцата. Нека не е само на думи. А в тях да се крие вашата осъзнатост и склонност да разберете своите и чуждите постъпки и да вярвате, че макар и не дотам според вашите ценности, все пак са човешки постъпки. 

И нека бъдат простени!
 


 

Коментари към "Прости! Простено да ти е!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg