Простичките истини за живота, които дори най-умните хора забравят

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Има някои истини, с които всички рано или късно се сблъскваме. А ако ги разберем и прилагаме, те имат силата да ни направят по-щастливи, по-успешни и такива, каквито всъщност искаме да бъде. Но пък и честичко ги забравяме.


Успехът и провалът вървят ръка за ръка


В динамичния свят, в който живеем, има една ужасяваща за повечето хора дума, която сякаш наднича от всеки ъгъл – провал. Проблемът е в това, че повечето от нас интерпретират погрешно значението на провала. Провалът не е неуспех. Провалът е част от процеса на успеха. А успехът всъщност не означава да постигнете конкретна цел, успехът е състояние на духа.


Да не се чувстваш готов може да е за добро


Възможностите не чакат да бъдем 100% готови, за да се появят. Всъщност ще изникнат точно когато се чувствате неуверени в знанията и способностите си. Значи ли това, че ще ги пропуснете, чакайки момента, когато ще сте готови? Именно възможностите, които изникват пред нас, са това, което ни предизвиква да растем и да се развиваме, емоционално и интелектуално. Те ни провокират да дадем най-доброто от себе си. Ако ви се иска да промените живота си за добро, смело се впуснете в многобройните възможности, които се разкриват пред вас, дори и да не се чувствате готови.


Действието е ключът към всеки успех


Добре познатата ни е максимата, че знанието е сила. Но истината, която често пропускаме, е, че е сила, само ако я използвате. Да знаете как да направите нещо и да можете наистина да го направите са две различни неща. Знанието и интелигентността са безполезни без действие.


Дори грешките означават прогрес


Всяка грешка, която правите по пътя към конкретна цел, ви води крачка по-близо до постигането ѝ. Направете си експеримент, върнете се в мислите си години назад и внимателно помислете дали грешките, които сте допускали, не са ви дали най-ценните уроци. Истината е, че най-голямата грешка, която може да направите, и за която ще съжалявате цял живот, е да не действате от страх, че ще сбъркате.


Вземането на решения е трудно, когато има твърде много опции


В каквато и сфера да работите, времето е такова, че ни изправя пред твърде много възможности, от които да избираме. Когато обаче трябва да направим този избор, се оказва, че прекалено многото опции се превръщат в предпоставка за объркване и нерешителност.

Успехът не означава непременно щастие


Не е нужно да чакате да постигнете определена цел, за да бъдете щастливи. Можем да изберем да бъдем щастливи всеки ден. Защото щастието е състояние на съзнанието и зависи от начина, по който гледаме на нещата. Ако повярвате, че не е нужно да чакате нещо да се случи, за да бъдете щастливи и просто сте щастливи, е, добре, тогава и нещото ще се случи.


Може да сте най-добрият в нещо, дори да не обичате да го правите


Не е вярно, че за да си добър в нещо, трябва непременно да го обичаш. Да обичаш това, което правиш, означава да имаш повод за щастие, да работиш с лекота и да се чувстваш като пълноценен човек. Добър в работата си може да бъдеш и без да я обичаш. Просто ще имаш една радост по-малко в живота си. Замислете се само колко нещастни в работата си хора има по света, но пък и са ценени специалисти.
 


 

Коментари към "Простичките истини за живота, които дори най-умните хора забравят":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg