Просто секс! Могат ли го жените?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

„Просто секс, нищо лично” – този вид отношения станаха много модерни, много удобни и то най-вече за господата. Защото, нека си го кажем – жените просто не сме устроени да правим просто секс!

Да, понаучихме се да заключваме емоционалността си в твърда черупка. Но докога?

Дори Саманта от „Сексът и градът” – идеализираният образ на свободната, еманципирана жена, която може и иска да се наслаждава на оргазмите си, без да се привързва, не можа да победи женската си природа. Първо, защото се отдаде на отношения тип „просто секс”, понеже сърцето й е било разбито. И второ - в крайна сметка дори и тя допусна в живота си мъж, който може да залепи парченцата от него.

Ще ви разочаровам. Дори няма да ви говоря за сложната женска душевност. Просто природата ни е такава. За жените сексът е път към любовта. Или, добре де – поне към емоционалната привързаност. Не че и при мъжете не можа да се случи. Но те, колкото и грубо да звучи, на първично ниво са „програмирани” да пръскат семето си. Да се плодят. В същността на жените пък е заложено да мислят за поколението, което ще отгледат. А това ги прави по-избирателни към партньора и да – по-склонни да се привързват към него.

Още повече, че когато физическото желание е силно, то се превръща в емоционална потребност. И едни от главните виновници за това са хормоните ни. Или най-вече един – окситоцин. Това е хормонът на привързаността и при секс се отделя в големи количества. Особено при жените!

Но да се замисля по този въпрос и за това, че едва ли можем да избягаме от природата си, ме накара историята на една лесбийка. В любовта тя обича да играе и двете роли – ту на мъжа, ту на жената. И в двата случая е коренно различна! Особено, когато става дума за секс.

Когато е „мъж”, след половия акт може да не изпитва нищо. Нищо. Просто физическо облекчение. Когато е жена обаче? Тогава се разнежва! Става по-любвеобилна, има нужда да прегръща, да бъде прегръщана…

Уникално, нали? Да се опитваш да търсиш логично обяснение обаче е общо взето - безсмислено. Просто жените сме такива – рано или късно сексът спира да е „просто” и става нещо по-сложно!


 

Коментари към "Просто секс! Могат ли го жените? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg