Проучване: Раждането през 30-те ви години може да доведе до по-умни деца

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Има много цели, които хората си поставят за второто десетилетие от живота си , тоест 20 –те ; за мнозина да имаш дете е едно от тях. И има няколко причини, поради които да имаш бебе на двадесет, двадесет и няколко години има смисъл.

От една страна, тялото ви има повече енергия в началото на 20-те години, отколкото ще има някога отново. И да, всяка майка ще ви каже, че да се грижиш за бебе изисква много енергия.

Обаче, въпреки консенсуса за биологичното време  за бебе да е някъде в обхвата на 20-те, проучване, публикувано в списание Biodemography and Social Biology, може да опровергае тази теория.

Всъщност проучването предполага, че ако родите деца през 30-те си години те може да са по-интелигентни.

Аз, например, подкрепям тази теория. И не, не само защото аз съм родена,  когато майка ми е била на 30 и няколко, но и съм по-интелигентна от много хора родени в по-ранен етап от живота на родителите си.

Освен това има много причини в тази теорията да има логика и смисъл.

В "Таймс" изследователката Алис Гойзис предполага, че причината за това може да бъде, че жените през 30-те си години вероятно ще бъдат по-образовани, с по-високи доходи и по-здравословен начин на живот, в по-стабилни връзки и ще са планирали бременността си в по-голяма степен в сравнение с тези в 20-те си години.

Гойзис, която оглавявала проучване, публикувано в” Биодемография и Социална биология”, казва също, че по-възрастните майки са по-склонни да четат на децата си и е по-малко вероятно да участват в поведения като пушене.

Децата в проучването са изследвани на петгодишна възраст и за показали по-висок коефициент на интелигентност.

Въпреки че това проучване в никакъв случай не е всичко за семейното планиране, то е нещо, което трябва да се има предвид. Да се надяваме, че това също е добра информация за всички в края на 20-те, които се притесняват от факта, че все още не са подредили напълно живота си. Може да е по-добре за бъдещите ви деца!


 

Коментари към "Проучване: Раждането през 30-те ви години може да доведе до по-умни деца ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg