Проучване установи, че децата харесват своите домашни любимци повече, отколкото братята и сестрите си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Хубаво е, когато науката потвърждава нещо, което като че ли винаги сме чувствали. По-конкретно, изследвания от университета в Кеймбридж установяват, че децата получават по-голямо удовлетворение от взаимоотношенията с техните домашни любимци, отколкото от взаимоотношенията с техните братя и сестри. (Има ли някой, който е израснал с куче и не е съгласен? Не мисля така.)

Според „Metro UK”, изследването се фокусира върху 12-годишни деца от 77 различни домакинства, всяко с един или повече домашни любимци и едно или повече деца. Отнесено към своите братя и сестри, тези 12-годишни деца, отчитат като по-силни взаимоотношенията с техните домашни любимци и изследователите не са изненадани.

'' Всеки, който е обичал в детството си домашен любимец знае, че ние се обръщаме към тях за общуване и близост, точно както при взаимоотношения между хората ", заяви лидерът на проучването Мат Кесълс, учен в Гейтс Кеймбридж в Катедрата по психиатрия." Искахме да знаем колко силни са тези взаимоотношения с домашни любимци в сравнение с други близки семейни връзки. В крайна сметка това може да ни даде възможност да разберем как животните допринасят за правилното развитие на детето "

Докато има очевидно много ключови разлики между връзката на деца с домашни любимци и тази с братя и сестри (като, например, говора), изследователите установили, че тези разлики не са проблем.

'' Въпреки че домашните любимци не могат напълно да разберат или да отговорят устно, нивото на близост с домашните любимци е не по-малко, отколкото с братята и сестрите ", продължи Кесълс." Фактът, че домашните любимци не могат да разбират или отговорят дори може да бъде от полза, тъй като това означава, че те са напълно не осъждащи. "

Освен това, проучването установи, че момичетата са имали  повече разкриване на чувства, другарство, и конфликт с техните домашни любимци, отколкото момчетата, и че тези ефекти могат дори да се проявят по-късно в живота и за двете страни. Така че продължавайте, дайте на котето си, кучето, или каквото и да е животно още една целувка- без притеснение, ако сте си търсели причина, имате я.


 

Коментари към "Проучване установи, че децата харесват своите домашни любимци повече, отколкото братята и сестрите си":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg