Проучванията доказват, че почивките от диети помагат за по-бързи резултати

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Да  посочим очевидното - диетите са трудно нещо. Когато следите какво ядете, може да ви е трудно да се въздържите от онези храни, които обичате най-много. Нови изследвания обаче показват, че да си починете от броенето на калории и строгите хранителни навици може наистина да бъде нещо добро.

Департамента по здравни науки в Университета в Тасмания провел проучване, в което една група от участници били на диета в продължение на 16 седмици, а друга група периодично – 2  седмици диета, 2 почивка.

Резултатите показват, че хората, които са имали двуседмични почивки  от диети, намаляват теглото си по-бързо, като губят средно по 7-8 килограма повече от участниците, които са се хранели на определен режим през цялото време.

Професор Нуала Бърн, ръководител на Училището по здравни науки в Университета в Тасмания, ръководи проучването и казва, че загубата на тегло е по-трудно постижима по време на дълги периоди с диети поради нещо, наречено "адаптивна термогенеза", при което метаболизмът се забавя в "по-голяма степен от очакваното" поради намаления "енергиен прием".

Наричана още "реакция на глада", вероятно ви е позната, когато тялото ви пази резерви и килограми за по-дълъг период от време, като механизъм за оцеляване.

Бърн заявява още, че двуседмичните интервали по време на това проучване ", могат да бъдат критични", ако решите да пробвате този тип диета - тези паузи, предприети за повече или по-малко от две седмици не е задължително да доведат до по-бързо отслабване.

В книгата на Лей Пийл „Режим на глад: Обяснение и възстановяване на метаболитните проблеми, които могат да донесат диетите, тя говори за диетични прекъсвания, толкова кратки, колкото да бъдат като "залъгващи хранения ", или толкова дълги, че да прекъснете диетата си .

Пийл включва следната графика в книгата си, за да илюстрира каква почивка предлага в зависимост от периода на диетата ви. "Като цяло," пише тя, "трябва да прекъсвате за по 5-7 дни на всеки 3 седмици диета."

Период на дефицит(диетичен)             Период на прекъсване

1-15 дни                                                              Цикъл/1-3 дни

15 -24 дни                                                           5-7 дни

20-40 дни                                                           7-10 дни

40-60 дни                                                          10-14 дни

60-80 дни                                                          14-18 дни

 

Всъщност, трябва да слушате тялото си и да правите това, с което  то се чувства комфортно по време на диетата. Общият ключ към загубата на тегло е "да практикуваме умното и интуитивно хранене", което включва "редовни ястия и закуски".

Включването на растителни храни, като зеленчуци, плодове, ядки, семена и бобови растения, "ще ви помогне да направите малки промени в храненето, които водят до по-добри навици в дългосрочен план". Но когато се стигне до диета, "всички ние можем да използваме почивки от четири-буквената дума" диета ".


 

Коментари към "Проучванията доказват, че почивките от диети помагат за по-бързи резултати":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg