Първата крачка в запознанствата е по-успешна за жените

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

OkCupid каза: жените, които правят първата крачка, са по-щастливи в любовта, отколкото мъжете.

От сайта за запознанства провели ново проучване – те анализирали 70 000 профила и установили, че за жените е 2,5 пъти по-вероятно да получат отговор, ако първи изпратят съобщение, отколкото за мъжете.

Но черешката на тортата е това, че смелите дами, които не се свенят да направят първата крачка, в крайна сметка си осигуряват по-привлекателни мъже.

„Според това, което знаем, ако сте жена и получавате съобщение, мъжът, който ви пише, е с около 5% по-малко привлекателен от вас. Ако обаче вие първи изпратите „здравей“, мъжът е с около 7% по-привлекателен от вас. Така че ако по принцип чакате да бъдете заговорени, то можете да подобрите резултатите си с цели 12%, като просто изпратите първото съобщение,“ казват от сайта.

OkCupid обаче не откриват топлата вода, както се казва. Идеята, че жените постигат по-добри резултати, като започват разговор, е сред основополагащите концепции на стартъпа Bumble. Приложението прилича на Tinder, но с тази разлика, че щом и двете страни проявят интерес, жената е тази, която трябва да направи първата крачка.

Уитни Уолф, създател на Bumble казва: „Знам, че на мъжете им призлява, че винаги те трябва да правят първата стъпка в запознанството. Защо момичето смята, че трябва да си седи и да чака? Защо е такъв стандартът, че като жена вие може да получите мечтаната работа, но не може да заговорите първа мъжа?“

Какво мислите, момичета, по-добра идея ли е да действаме първи?


 

Коментари към "Първата крачка в запознанствата е по-успешна за жените":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg