Първа среща: 5 основни грешки пречат на връзката

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Да ходиш по срещи си е страхотно изживяване. Но и малко изнервящо, нали? Когато наистина харесваш човека, с когото излизаш, е много лесно да попаднеш в капана на премислянето на всичко – какво казал, как го казал, как гледал, накъде гледал, как изглеждал и още, и още.   

Много често обаче това се дължи на факта, че въпреки усещането, че харесвате този човек, просто това не е той, не е вашият човек. С най-подходящия нещата винаги се случват с лекота, с него винаги сте себе си, без никакви напъни да го впечатлите, без никакви опити да скриете нещата, които ви тревожат. Тогава любовта просто се случва. Но пък така се случва, че се налага да целунеш няколко жаби, преди да откриеш принца.

И ето как в опитите си да докарат нещата до втора среща, много хора правят фатални грешки, които изобщо прекратяват всякакви шансове за продължение на историята. Ако сте натрупали един куп несполучливи първи срещи, замислете се дали не допускате някоя от тези грешки.

Говорите твърде много за себе си

Основна причина мъжът да се откаже на секундата. Това ви прави да изглеждате като истински нарциси, без капка интерес и загриженост за другия. Ако още на първата среща изглеждате сякаш не ви пука на колко е години той и с какво се занимава, какви са интересите му, няма как да провокирате в него желание да ви отдели достатъчно време, за да ви опознае. Хората са такива – искат да опознаят някого, ако и той иска да опознае тях. Не може да очаквате, че той ще изтърпи 15-минутен монолог за ваканцията ви миналата година още на първа среща.

Включете го в разговора и го чуйте какво казва. Така ще имате втора среща.

Не задавате правилните въпроси

Вероятно искате да знаете повече за този човек и това е разбираемо, но не превръщайте първата ви среща в интервю. Задавайте само такива въпроси, които искате и той да ви попита. Ако си мислите, че да ви попита нещо си би било досадно и предпочитате да не го прави, то не го питайте за същото нещо. Когато задавате въпроси, на които вие самата нямате нищо против да отговорите, разговорът може да потръгне гладко и да се получи приятен от само себе си.

Не слушате

Дори и все още да не се чувствате така, дръжте се сякаш сте искрено заинтересована от този човек. Много е лесно да станете „мързеливи“ и да изгубите интерес – опитайте да не се разсейвате и наистина слушайте какво говори мъжът. Уверете се, че поддържате контакт с очи и не го прекъсвайте. Ако очите ви шарят из ресторанта(или където сте), това ще ви направи да изглеждате, сякаш нямате никакъв интерес. А това ще го накара да изгуби интерес към вас.

Не сте себе си

Не казвайте и не правете неща, само за да впечатлите мъжа. Това е най-честата грешка, която допускат и жени, и мъже. Ако излъжете или заблудите половинката си, за да го впечатлите, това рано или късно „ще ви излезе през носа“. Ако започнете връзка, няма как да поддържате този имидж – да правите неща, за които сърцето не дерзае, тежи и то много. И няма начин партньорът ви да не разбере, че вие всъщност не споделяте тази негова страст.

Най-добрият начин да спечелите някого е да бъдете себе си. Така и двамата ще се чувствате добре. Ако той ви харесва такава, чудесно. Ако не – просто не е бил подходящ за вас. Но не можете да живеете като друг човек, само за да имате някого до себе си. Това е сигурен начин да бъдете нещастни.

Лош език на тялото

Езикът на тялото е също толкова важен, колкото и това, което изричате. Проучванията показват, че 70% от харизмата, която хората усещат, се дължат на физическата, а не на вербалната комуникация. Начинът, по който се усмихвате, контактът с очи, смехът ви, дори позата ви, имат значително въздействие върху това дали привличате човека срещу вас или не. Ако сте се свили в стола си, изглеждате неуверени и без интерес. Ако се прозявате, изглеждате отегчени. Ако кръстосате ръце пред тялото си, това ще значи, че не го допускате до себе си.

Покажете се като уверена личност, която се наслаждава на срещата си, знае какво иска от живота и какво може да даде – това ви гарантира втора среща.


 

Коментари към "Първа среща: 5 основни грешки пречат на връзката":
Най-четени
 Как да дезинфекцирате четките си за грим бързо и лесно? Как да...

Научете повече!

11:21 | 05-27-19| четки грим...
 
 8 неща, с които никога не трябва да се примирявате в една връзка 8 неща, с които...

За да сте по-щастливи!

15:34 | 06-03-19| осем 8 неща
 
8 неща, които трябва да знаете преди да започнете кето диета 8 неща, които трябва...

За да сте по-здрави!

16:15 | 06-04-19| осем неща...
 
 Полезните свойства на камелиевото масло Полезните свойства...

Вижте кои са те!

11:22 | 06-07-19| камелиево...
 
Защо пълноценният сън е изключително важен за здравето на кожата? Защо пълноценният...

За по-добро здраве и външен...

14:15 | 05-27-19| спане важно...
 
 10 неща, които никога не трябва да казвате на приятеля си 10 неща, които никога...

За да имате по-здравословна и...

13:50 | 06-07-19| 10 десет неща
 
Изложба In Vino Veritas Изложба In Vino Veritas

Изложба на художествено...

18:44 | 11-12-19| Виж цялата статия
 
Още 10 мощни сутрешни мантри, които ще променят живота ви, Част 2 Още 10 мощни сутрешни...

Трябва сами да си даваме вяра...

13:29 | 11-20-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg