Първото нещо, което трябва да направите след като се събудите

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Много от нас имат сутрешни ритуали, които сме усъвършенствали през годините, но според Харвардски психолог, може би сте се събуждали неправилно.

Психоложката и автор Ейми Куди направила проучване относно как стойката на човека влияе на неговото здраве. Тя дори изнесла лекция на TED Talk миналата година относно стойката и нейното свойство да ви даде повече увереност в ситуации, в които иначе ще се чувствате нервни.

Проучването на Куди твърди, че стойката на човек може да повлияе на деня ни от момента в който се събудим до момента, в който заспим. Ето защо тя даде няколко съвета как да започнем деня си.

Най-важният й съвет е много прост: Излиза, че ключът към вътрешното здраве и постигането на оптимално ниво на успех започва с протягане

Тя открила, че хората, които се протягат сутрин, дори преди да са станали от леглото са „супер щастливи, че направо дразнещи“.

„Имаме някои доказателства, че хората, които спят в поза „ембрион“ и се събуждат в тази поза са много по-стресирани“

Преди да се паникьосате относно позата в която спите, трябва да знаете, че всякакъв стрес, който сте натрупали докато спите може да бъде оправен с едно ефективно протягане на сутринта. Проучването на Куди може да изглежда като нещо обичайно, но всъщност проблемът е често срещан в медицинската сфера.

Въпреки философията, че езикът на тялото е директен резултат на нашите емоции, Куди вярва, че това е двупосочна улица, като твърди, че ако промените езика на тялото си може да промените и мирогледа си.
 


 

Коментари към "Първото нещо, което трябва да направите след като се събудите":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg