Разликите в мозъка на интроверта и екстроверта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Интроверти и екстроверти има навсякъде, както  буквално, така и виртуално в социалните медии. Все още обаче има някои погрешни схващания относно двата типа хора, които затрудняват разбирането и познанието на разликите между тях.

 Много хора смятат интровертите за антисоциални, дори за отшелници, които искат само да си стоят у дома и да четат. От друга страна, много хора вярват, че екстровертите търсят внимание и непрекъснато публикуват факти и събития от живота си в социалните медии.

Ново изследване хвърли повече физиологична светлина върху разликите между това как работят мозъците на интровертите и екстровертите, а откритието улеснява разбирането и на двете групи хора.

Според Скот Бари Кауфман, психолог и научен директор на „Imagine Institute”, който заявява в неотдавнашно интервю сайт за интроверти Тиха революция  , че системата за „награждаване” с допамин на екстровертния мозък реагира по-активно от интровертния мозък в сфери като пари, секс , социален статус и социална принадлежност. Това обяснява защо екстровертът показва повече вълнение в социални условия, отколкото интровертите.

Значи всичко се отнася до това, което задейства допамина в мозъка.

Екстровертите се вълнуват и стават по-енергични от социалните промени в средата, която ги заобикаля, "казва Кауфман. „От друга страна, интровертите просто не се зареждат толкова с енергия. Допаминовата им система не е толкова активна, когато виждат подобни събития в околната среда. "

Чести заблуди относно интровертите

 

Интровертите често са определяни като антисоциални, защото не са общителни или социални като техните противоположности - екстровертите. Това обаче е всичко, защото мозъкът им просто не е възнаграден за това, че са били социални.

„[Интровертите] може да изглеждат, сякаш имат по-малък ентусиазъм, но това не означава, че те изобщо не са социални или че, не са социални същества“, казва Кауфман. „Всички сме социални същества; това е основният аспект на човешката природа. Просто те не са подхранвани от стимулиране чрез околната среда, сетива и др. такива. "

Според описанието на Юнг, интровертите, се изтощават чрез взаимодействие с хора и възобновяват енергията си в уединение и тишина, докато екстровертите генерират енергия в социални ситуации с взаимодействие. Хъфингтън Пост

Тоест разликата е в начина по-който двата типа се зареждат и „разреждат” с енергия.

Етикетът на срамежливост също често се дава на интровертите несправедливо.

"Погрешно схващане номер едно за интровертността е, че става въпрос за стеснителност", каза д-р Демблинг в Хъфингтън пост. „Срамежливостта е поведение: в социална ситуация това е страх. Докато интровертността е мотивация. Става дума за това как и до колко искате да бъдете в тези ситуации.

Често срещани погрешни представи за екстровертите

 

Смята се, че екстровертите са по-добри лидери, тъй като близо 100% от всички ръководители и мениджъри съобщават, че имат екстровертни качества, това е така, защото за екстровертите е по- вероятно по-често  да търсят такива роли и постове.

Това, че си екстроверт като човек не те прави автоматично по-добър лидер. Екстровертите също могат да бъдат срамежливи и притеснителни при среща с нови хора.

Има много срамежливи екстроверти: "Неприятно им е да си взаимодействат с непознати, но те обичат да ходят на рок концерти", пише проф. Адам Грант. "И също така много интроверти са общителни: Те започват разговор с произволни хора на партита, но лесно се изморяват от ярки светлини и силни шумове."

Така че, както се вижда, етикета интроверт и екстроверт не са съвсем черно-бели, както много хора мислят. Хората са индивиди и това е важно да се запомни.


 

Коментари към "Разликите в мозъка на интроверта и екстроверта":
Най-четени
 5 знака, че косата ви се нуждае от подстригване 5 знака, че косата ви...

Вие знаехте ли ги?

10:15 | 07-24-19| 5 знака...
 
Лимонада с хималайска сол: спира мигрената бързо Лимонада с...

Свежа, витаминозна напитка за...

11:19 | 07-25-19| Виж цялата статия
 
10 полезни свойства на цвеклото 10 полезни свойства...

Вижте кои са те!

18:30 | 07-25-19| цвекло...
 
Как лесно и ефективно да се справите с гаденето? Как лесно и...

Научете повече!

11:10 | 07-29-19| как лесно...
 
Още 5 здравословни храни, полезни и за кучета Още 5 здравословни...

С какво са полезни тези храни...

18:40 | 07-31-19| Виж цялата статия
 
Полезните ефекти на чая и чаените торбички за кожата и косата Полезните ефекти на...

Научете повече!

19:35 | 08-01-19| полезни...
 
Как да си направите натурален грим и защо трябва да смените закупения Как да си направите...

Рецепта за очна линия, сенки,...

18:00 | 08-13-19| Виж цялата статия
 
Не просто тропически плод: лечебните ползи от ананаса за цялото ви тяло Не просто...

Незаслужено пренебрегван...

17:01 | 08-14-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg