Рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Това леко мрачно време е много предразполагащо за експерименти в кухнята. Така че, ако искате да изненадате близките си с нещо много вкусно, предлагаме ви тази рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел!

 

Необходими продукти:

1 яйце

110-120 г омекнало краве масло

160 г (2/3 ч. ч.) захар

2 ч. л. прясно мляко

1 ванилия

160 г (1 ч. ч.) брашно тип 500

1/3 ч. ч неподсладено какао на прах

1/2 ч. л. сол
16 дъвчащи карамелени бонбони
3 ч. л. сладкарска сметана
1 и 1/4 ч. ч. ситно нарязани фъстъци и/или орехи
90 г шоколадов кувертюр (цял или на парченца) 
1 ч. л. краве масло

 

Начин на приготвяне:

Яйцето се разделя. Белтъкът се покрива и се слага в хладилника. 

Маслото се разбива за 30 секунди в голяма купа. Добавят се захарта, жълтъкът, прясното мляко и ванилията и разбиването продължава.

 

В друга купа се смесват брашното, какаото и солта. Сместа се добавя в купата с маслото и се разбива, докато се смеси добре. Тестото се завива с фолио и се охлажда около 2 часа. Фурната се загрява до 180 С.

 

Тавата леко се намазнява или се покрива с хартия за печене.

 

В малка тенджера се загряват заедно на ниска температура сметаната и карамелените бонбони, докато сместа стане хомогенна. Оставя се настрана.

 

Белтъкът леко се разбива на ръка.

 

Тестото се изважда от хладилника и от него с лъжица за сладолед или с чаена лъжичка се оформят малки топки с диаметър 2-3 см. Топчетата се овалват в белтъка, после в счуканите ядки и се поставят в тавата на разстояние около 2-3 см едно от друго.

 

С палец се прави дълбока вдлъбнатина в средата на всяко топче. Пече се около 10 минути или докато краищата се стегнат. Ако вдлъбнатинките са се издуе, се оформят отново с палец или с друг подходящ инструмент.

 

Малко от карамелената смес се изсипва във всяка вдлъбнатинка така, че да не прелее. Ако сместа се е втвърдила, се загрява леко отново, докато достигне необходимата консистенция. Напълнените сладки се охлаждат на решетка. 

В малка тенджера на бавен огън се загряват кувертюрът и маслото, докато сместа стане гладка. Леко се охлажда и на тънка струйка се изсипва върху сладките като решетка или зигзагообразни черти.

 

Изчаквате шоколадът не се втвърди напълно и нападате!


 

Коментари към "Рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел ":
Най-четени
Уран навлиза в Телец - и това всъщност е голяма трансформация Уран навлиза в Телец...

Как ще повлияе живота ни този...

19:27 | 05-15-18| Виж цялата статия
 
7 упражнения за разтягане, които предотвратяват и облекчават болката в таза и кръста 7 упражнения за...

Стречинг срещу ишиасни болки

19:36 | 05-17-18| Виж цялата статия
 
10 знаменитости, които не пият алкохол 10 знаменитости,...

От Натали Портман до Наоми...

17:25 | 05-14-18| Виж цялата статия
 
15 цитата за приятелството, които всяка жена трябва да сподели с приятелките си 15 цитата за...

Приятел е човек, който знае...

17:53 | 05-18-18| Виж цялата статия
 
7 ползи от яденето на праскови 7 ползи от яденето на...

Прасковата може да лекува! Ето...

16:09 | 05-16-18| Виж цялата статия
 
Вълшебна напитка  премахва болката за 1 седмица (стави, крака и гръб) Вълшебна напитка...

Проста смес, която може да ви...

20:17 | 05-22-18| Виж цялата статия
 
Кралската Сватба, Меган Маркъл и външния вид на гостите Кралската Сватба,...

Опушен грим и прибрана коса, с...

16:39 | 05-21-18| Виж цялата статия
 
9 храни, които ще придадат на кожата ви естествен блясък 9 храни, които ще...

Искате ли да имате блестяща...

18:54 | 05-23-18| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg