Саджит Аден – алхимикът на позитивната промяна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Терапевтът с уникална техника Саджит Аден беше България от 6 до 13 декември. Ето какво разказа той за Beu.bg.

 

- Здравейте, Саджит. Можете ли да ни разкажете повече за вашата работа като рефлексо-балансиращ терапевт?

Работата ми като специализиран терапевт в рефлексо-балансиращата техника, която създадох преди години, е благословия в живота ми. Всеки индивид, който идва - от дете до възрастен, с физически проблеми, вариращи от хормонален дисбаланс, стерилитет, нервни разтройства, множествена склероза, рак, физически проблеми до емоционални и ментални състояния, каквато е депресията и тревожните разтройства. Наистина ценя работата си и се чувствам благословен, виждайки позитивната промяна в ум, тяло и дух. Когато някой почувства вътрешната сила след години на страдание, той започва да изпитва изобилие.

Затова и моята работа може да бъде описана като наблюдение на новото начало в живота на другите. Когато виждам промяна в малките деца или хора, които са скептични към идеята, че сесия може да даде място в съзнанието за ново начало, знам, че нещата са се случили както трябва. Рефлексо-балансиращата техника включва аспекти от рефлексологията, енергийна работа и невролингвистично програмиране. Но силата, която техниката съдържа, е в неизказания език на ума. Много пъти не разбирам чуждия език, но ние общуваме на друго ниво, което предизвиква самолечение и чудеса за човека.

 

- Каква е концепцията на Триматричното лечение? Как започнахте да го практикувате?

Техниката Trimatrix Healing™ е резултат на повече от 20 години енергийно и физическо лечение, върху което работя. Тялото, умът и духът са три различни матрици. Истината е, че ние не сме нищо друго освен математически код, който има своите основи във физическата и метафизическата манифестация. Като хора, ние живеем чрез усещанията и така тялото се превръща във важен аспект от нашето съществуване. Тялото е съставено от трилиони клетки и всяка клетка е съставена от много атоми. Всеки атом е съставен от енергийни частици. И там започва магията. Това, че умът и съзнанието не могат да бъдат физически представени, не означава, че те не съществуват. В крайна сметка, ние и всичко около нас сме създадени от мисли, които нямат физическа форма, но именно те са основата на всичко.    

Преди една сграда да стане такава, някой е имал мисълта за нея и след това останалото се е случило.  Използвам триматричната техника, за да преподредя трите части, които ни дават човешко преживяване в триизмерния свят. Когато всеки от тези слоеве е преконфигуриран, ги обединявам и скрепявам с божествения код, който познаваме под името „мъдрост“. Преживяванията, наречени „чудеса“ са манифестация на ново балансирано тяло, ум и съзнание. Триматричната техника може да събуди ясното съзнание, което помага на индивида да инициира позитивната промяна.

                                                                         

- Разкажете ни повече за Вас.

Аз съм обикновен човек – обичам своята пица и бира в петък, обичам да се смея. Както казах, завърших „Английски политически науки“ и „Икономика“. Не бях брилянтен ученик, а баща ми казваше: “ти си толкова умен, не разбирам защо не си начело на класа“. Малко по-късно направих и магистратура „Журналистика“. Харесвам програмирането. Корпоратвиният свят не е моето място – работех в неправителствения сектор. Баща ми беше във въздушните сили, така че пътувахме на различно място на всеки 5 години. Имах възможност да срещам различни хора от различни култури.

Запознавал съм се с клиенти в самолета, които каазват: „Трябва да дойдеш в нашата държава“.  Животът е много интересен, не може да бъде скучен. Живея в UK, която е удобна дестинация за пътуване. Преди това живях в Тексас, а преди това в Гърция. Така че, аз съм гражданин на света. Никога не съм се чувствал като чужденец. Това е моето пътуване и все още не знам къде ще ме заведе. Не обичам думата гуру. Когато се върна към доказалите се учители виждам, че учението говори само за едно: любов.

Това е основата и на моята работа. Любовта не е нещо, което взимаш или даваш, то е нещо, което си. То е като Слънцето, което не казва: „ще ти дам любов“. Не съм лечител, аз балансирам нещата в хората. Трябва да достигнем до момента, в който хората около нас се променят позитивно от самото ни присъствие. Това е моята цел в живота.

 

-От какво смятате, че имат нуждата хората, за да изградят баланс?

Хората имат нужда да наблюдават себе си. Всички често бягаме от това, което сме, за да бъдем това, което искаме да бъдем и така започваме да се преструваме. Преследваме неща, които ни отделят от истинския ни дом – вътрешното Аз, което може да изживее цялостност. Вярването ни, че нещо отвън може да ни даде завършеност ни е отвело на път, по който няма как да открием завършеност. Няма нищо лошо да усещаш живота докато се наслаждаваш на материалните неща. Но за да може да се наслаждаваш наистина, трябва да наблюдаваш истинското си Аз и да не губиш връзка с него.  

 

-Какво може да направим, за да редуцираме стреса?

Стресът е елементът, който ни помага да направим следващата стъпка. Не и грешния вид стрес. Използвайте стреса като преимущество за вашите ментални и психологически реакции. Крайният резултат е важен. Защо искате да постигнете нещо, каква полза ще имате от правенето на определено нещо. Резонира ли с вас и добре ли е за пълноценния ви живот? Когато правите нещо с любов, дори и когато намерите смисъл в стреса, знаете, че на финала ще усетите цялостност. Ако изкачите планина със знанието, че на върха ви очаква нещо или някого, когото обичате, това пътуване, независимо колко стресиращо е, ще бъде във ваша полза. Ако трябва обаче да изкачите планина за нещо ненужно, то ще отнеме много от вас на всички нива – ментално, емоционално, духовно. Така че не мислете как да редуцирате стреса, а се вгледайте какво ви стресира. Фокусирайте се върху мисията, която ви носи завършеност.   

 

- Как започнахте да посещавате България?  

За първи път ме поканиха през май 2009-а. Така започна едно красиво приятелство с тази страна. България ми показа най-хубавото си лице чрез хората, с които се запознах. Клиентите ми не са само част от работата ми. Когато дойдат при мен, те стават част от семейството ми. Страната ви притежава духовна сила на място, което винаги дава, винаги приема и звучи на вибрациите на чистата Вселена.

 

- Какъв проблем най-често наблюдавате сред клиентите?

Най-честият проблем, който наблюдавам, е на ума, който не е свързан с нас. Има страдания от физическо и емоционално ествество, дължащи се на нарушена система на вярванията. Когато дойдат при мен, те намират пространство, на което да споделят най-дълбоките си чувства. Споделят всичко това, защото по време на сесиите, уъркшопите и семинарите, които правя, те са насочени да срещнат своето истинско Аз – детето вътре в тях. Там започва магията и чудесата, които самите те инициират. Докато споделят, заедно реорганизираме процесите, които да помогнат за ново начало.  

 

- Какво бихте казали в края на тази година и какво си пожелавате?

Времето е концепция на ума. Когато променя присъствието си в настоящия момент, ще променя и това, което следва. Били сме тук преди, тук сме сега и винаги ще бъдем тук. Настоящето е дълбоко преживяване, така че му се наслаждавайте!


 

Коментари към "Саджит Аден – алхимикът на позитивната промяна ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg