Само един час недоспиване може да ви накара да карате като пияни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Според ново проучване, управляването на автомобил, когато не сте се наспали е подобно на това, когато сте под влиянието на алкохол. Хората, които спят по пет или по-малко часа на нощ са изложени на същият риск по време на шофиране, като тези, които са под влиянието на алкохол.

В доклад на Фондацията за Безопасност на Пътя в САЩ, се казва, че ако съкратите синя си с още час или два, то това ще удвои риска ви от катастрофа. Проучването също така показва, че един от пет фатални инцидента са свързани с умора на пътя.

Да, знам – смразяващо е, особено като се сетите за всички пъти, в които сте били зад волана и не сте били уморени.

Д-р Дейвъд Йанг, изпълнителният директор на Фондацията за Безопасност на Пътя в САЩ, направи изявление относно рисковете свързани с управляването на кола, когато сте уморени.

„Не може да недоспивате и да очаквате, че ще функционирате безопасно зад волана. Нашето ново проучване показва, че шофьор, който е спал по-малко от пет часа има риск от катастрофа като на някой, който шофира пиян“ – каза той.

В крайна сметка, в случай, че ви предстои пътуване с кола и няма да имате време да се наспите на сутринта, по-добре си легнете по-рано, за да се наспите!
 


 

Коментари към "Само един час недоспиване може да ви накара да карате като пияни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg