Свалих 20 килограма , след като започнах да слушам тялото си и какво иска то

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Някога бях с наднормено тегло, 20 килограма отгоре исках да влезна във форма.

Опитах всичко  - от броене на всяка калория, непрекъснато наблюдение на теглото, упражнявах се по два часа на ден,  до всякакви диети. Нищо не проработи и аз си помислих, че нещо не е наред с мен. И ако вие сте като всеки друг човек, който се опитва да отслабне и имате чувството, че трябва да вложите по-големи усилия, за да извлечете повече ползи. Ако  ядете по-малко и въпреки  това не отслабване, може би ще се опитате да  ядете още по-малко. Ако сте ходили  на фитнес по един час всеки ден и не виждате напредък  , може би ще решите  да вдигнете летвата и и ще опитате да тренирате по два часа на ден.

Тогава може би не знаете, но да изработите по -интензивен план за отслабване само ще ви попречи да поддържате  здравословно теглото в дългосрочен план по начин, да ви е приятен.


Тъй като от самото начало вече казвате на тялото си, че му нямате доверие, че то знае как да бъде здраво и балансирано. Вместо това вие смятате, че има проблем, който трябва да бъде решен, защото някъде дълбоко в себе си, вие се чувствате като че ли нещо не е наред с вас. Ако целта ви е да отслабнете това означава, че вие ​​трябва да се настроите към това как се чувствате. И ако тренирате, когато сте уморени, ядете храна, която не ви харесва, защото мислите, че ще ви помогне да отслабнете, игнорирате желанията си, вие отдалечавате себе си от истинското решение, което наистина може да работи за вас както на физическо, така и на духовно ниво.

 „Хранителна енергетика”

Преди модерната медицина да се развие, хората е трябвало да се поддържат здрави според влиянието на храната върху тях. И най-лесният начин да го постигнат е бил да се обърнат към природата.

Нека да вземем бананите, например. Банани растат в горещ, тропически климат. Бананите са предназначени да  охлаждат тялото  в гореща среда. Така че, ако погледнете пред прозореца и има сняг по земята, чудите се какво да хапнете преди тренировка и  намирате в интернет рецепта за бананово смути, то може да не е най-доброто нещо за вас в момента. Вие не искате да разхладите тялото си в студено време. В съвременния свят на диети, ние гледаме на науката за диети  като на  "протеини", "въглехидрати" и "калории". И тази наука може да  направи наистина трудно за разбиране какви храни да се ядат, защото тя  използва научни доказателства, за да докаже, дали нещо като бананите е  "добро" или "лошо".


Някои хора ще ви кажат, че бананите са чудесни, защото те са естествени плодове с високо съдържание на калий. Други хора ще ви кажат - бананите са ужасни, защото за плод, те са с високо съдържание на калории и захари. И тук хранителната енергетика влиза в игра. Тъй като идеята е, ако нещо като бананите не расте в района , в който се намирате, то няма да е оптималната за вашето здраве храна, независимо от хранителните вещества.

Как може хранителната  енергетика да ви помогне да отслабнете и да станете духовно уравновесени?

Прекарах толкова много години опитвайки се да реша проблемите си с теглото чрез мозъка. Загубата на тегло беше един голям математически проблем и аз се провалях с решаването му. Но това, което най-накрая проработи , когато зарязах цялата математика и се фокусирах върху хранителната  енергетика. Започнах да се храня с местни храни, не само защото ми беше казано, че подкрепям местния фермер, а защото вярвах, че ще получа най-подходящия вид хранителни вещества и енергия от това, което расте на мястото,където живея.

Започнах да сехраня, според това как  исках да се чувствам. Вместо да взема голяма, нискокалорична, сурова салата, която ме кара да копнея за още храна и ме държеше будна през нощта и с къркорещстомах, аз започнах да се храня с по-топли храни като яхнии и супи, които иматуспокояващ, затоплящ ефект, който ми помогна да спя много по-добре. Аз продължих да ям и сурови,охлаждащи храни по-рано през деня, за да имамповече жизнена енергия. Следващото нещо, което знаех, е че бях 20 кг по-лека. Товасе получи като просто попитах себе си как се чувствам и се обърнахкъм природата, да ми помогне да почувствам най-доброто себе си. Това бе първият път, в който разбрах, че няма нищо нередно в мен.

Да чувствам, вместо да мисля се оказа по-добрият вариант. Добрите новини са, че майката природа не иска да си с наднормено тегло. Когато започнете да се храните в хармония с природата, теглото ви започва да се балансира само. Така че започнете да слушате майка си. Духовността представлява връзка с природата и със света извън тялото ти. Става дума за следване на стомаха и слушане на сърцето.

 

Хранителната енергетика е инструмент, който ви помага да се направи точно това: да се доближите до разбирането за себе си и да се чувствате духовно уравновесени. Науката за диети е в това да следите разумното и това, което има логически смисъл. Хранителната енергетика е за доверието към  природата, стомаха ви и това как се чувствате, което ще ви помогне да развиете по-тясна връзка с храната, която ядете и физическото ви здраве. Защото, когато знаеш какво работи за теб, ти си в най-голям унисон с духа си.


 

Коментари към "Свалих 20 килограма , след като започнах да слушам тялото си и какво иска то":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg