Силата да надскочиш себе си в новия арт проект SPORT UNLIMITED

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Кирил Кацаров е един от онези артисти, които смело следват себе си, въпреки рамките, в които ни поставя обществото. Той не е завършил никоя Художествена академия, но това не го спира да се отдаде на страстта си към рисуването. И въпреки, че за него тя е по-скоро хоби, той вече се утвърди като нестандартен артист - изследовател на модерните времена...

 

Кирил създаде нов арт формат, превръщайки картината в алтернативен рекламен носител, за да изследва границите на изкуството и комерсиалното начало. Зад гърба си има шест самостоятелни изложби като едни от най-емблематичните за стила му са под името „Място за вашата реклама”. Негови платна притежават Левон Хампарцумян, Красен Станчев, Калин Врачански, Нешка Робева, FOX International Channels, както и частни колекционери от Сан Франциско, Маями, Париж и Ню Йорк.

 

С последния си арт проект художникът успя да ни спечели! SPORT UNLIMITED се интересува от спорта като свръх проявление на човешката същност, като надскачане на себе си, като живот на максимум.

 

 

Да не спираш да се преоткриваш и да надскачаш себе си – това е философията, в която и ние, от BeU, твърдо вярваме!

 

За смисъла, вложен в SPORT UNLIMITED, Кирил казва: „Тялото е най-висшият инструмент на реалността. А неговото състояние на свръх-форма е нирваната, към която всички ние се стремим. Защото точно там, на предела на възможностите, човек се докосва до Бога, в онзи пиков момент, когато мечтата се сбъдва“.

 

Фокусът в 12-те платна живопис е импулсът към нов рекорд и онзи специален миг, в който почти си докоснал другото измерение и си в една своеобразна „ничия земя“. Тогава волята за победа е толкова силна, че спортистът буквално трансформира реалността около себе си и попада в едно променено битие, пълно с невероятни форми и цветове или просто схематично изчистени образи – символи на модерната цивилизация.

 

Всяка една от картините е тематично обвързана с определен спорт - плуване, футбол, халки, сумо, таекуондо, художествена гимнастика, тенис, лека атлетика, кънки на лед и др. Акценът е както върху известни български и световни спортисти от съвремието ни, така и върху чисто визуално въздействащи композиции, които не търсят сходство с конкретна спортна звезда.

 

Можете да видите експозицията до 22 октомври в галерия „Антракт“, София, с адрес ул. Пиротска 3 – едно уникално местенце, което горещо ви препоръчваме. Очертава се то да се превърне в ново културно средише в столицата. 

 

Вижте още: 

Най-добрите снимки с iPhone

Българи покориха Италия търси талант


 

Коментари към "Силата да надскочиш себе си в новия арт проект SPORT UNLIMITED":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg