Смехът – най-доброто лекарство срещу грип и настинка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Въпреки, че на зимата вече й се вижда края, точно сега, по време на смяната на сезоните, грипът и настинките са в своя пик. Учените обаче пак ни зарадваха с хубава новина като откриха страхотно лекарство срещу тях. Смеха!

 

Знаете, че той е истинска панацея и според някои теории дори може да лекува рак. Тогава защо да не заложим на ударна доза смях, за да се справим и с неприятните симпроми на грип и настинка?!

 

Според ново проучване удоволствията в живота са изключително важни за поддържането на добро здраве. Оказва се, че трима от четирима души, които са участвали в проучване, направено от производители на нови противогрипни продукти, дължат по-бързото си възстановяване и на многото смях. Те споделили, че именно веселието ги е заредило с ударна доза енергия и им е помогнало за облекчаването на симптомите.

 

Според 30% от участвалите в проучването пък, прегръдката на любим човек също оказва много благоприятен ефект. 14% пък споделят, че слушането на музика им действа много благотворно.

 

Но смехът си остава най-мощното средство по отношение на подобряването както на физическото, така и на емоционалното състояние на човек. И това се доказва от друго проучване, направено от невропсихологът д-р Дейвид Луис. При него се установило, че 70% от болни пациенти, които са гледали забавен 30-минутен клип, са облекчили симптомите на простудните си заболявания.

 

Е, приятели, истината е една – усмихвайте се, смейте се, радвайте се на живота и той ще става все по-хубав и все по-хубав и по-прекрасен!  

 

Вижте още: 

Жените и мъжете се познават по смеха

Философията за живота и красотата на Одри Хепбърн


 

Коментари към "Смехът – най-доброто лекарство срещу грип и настинка ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg