София в топ 10 на най-добрите градове за живеене в света

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Когато трябва да сложим край на летните забавления и да се върнем към рутинните си есенни задачи, вече не търсим дестинация за кратко и бързо бягство. Иска ни се да живеем и да работим в градове, които да утолят жаждата ни за приключения и да са благоприятни за развиването на кариерата и дълготрайното ни установяване. Накратко искаме да се преместим в чужбина.

Списъкът по-долу включва градовете по света, определени като най-атрактивни и най-евтини дестинации за чужденци тази година. Те са подбрани въз основата на 3 изследвания - проучване на HSBC, където почти 27 000 участници оценяват страните спрямо балансирането на кариерата и семейния живот; доклад на Евростат (Urban Europe report), който прави статистическа мрежа от анкети за качеството на живот; проучването на Intenations, което се фокусира върху лекотата на създаване на приятелства и установяване в съответния град.

Ето какъв е и крайният резултат, вижте го и стягайте багажа:

 

1. Валенсия, Испания

Според доклада на Urban Europe този крайбрежен град е много предпочитан за живеене, а и туризмът там сега е в абсолютен пик. Във Валенсия ще се радвате на нисък наем, чудесна храна и прекрасни плажове.

 

2. Торонто, Канада 

Торонто печели първите места по качество на живот не само в едно, а в две световни проучвания последния месец. Ако искате да избягате от тълпите и да живеете сред приятелски настроени хора от различен произход, отидете в Торонто.

 

3. Антверпен, Белгия

Според доклада на Urban Europe Антверпен набира точки като „алтернативна дестинация”. Ако изкуството, модата и оживената университетска сцена могат да бъдат определени от вас за „алтернативни”, тогава това е вашият град.

 

4. Тайпей, Тайван

Тайван доминира в класацията на Internations, тъй като жителите са приятелски настроени, намирането на работа e лесно и спестяването на пари също. Уличните пазари, космополитните вибрации и страхотната храна могат да ви накарат да останете в Тайпей за постоянно!

 

5. Сидни, Австралия

Кой не би искал да живее толкова близо до най-емблематичните места за сърф в света? 59 % от чужденците в Сидни казват , че са по-активни отколкото са били в предишните градове, в които са живели. Така, че отлитайте натам, ако търсите това!

 

6. Сантяго, Чили

Не се случва често южно-американски град да участва в списък за най-добър град за живеене. Но Сантяго де Чили присъства тук заради ниската цена на живот и истински находки от артистични места и изключително спокойните местни квартали, които ще ви се иска да не напускате.

 

7. Виена, Австрия

Високото ниво на здравеопазване, удобният и сигурен транспорт водят Австрия на върха на класациите на Internations. По-конкретно Виена като столица е известна като изключително Популярен избор като място за живеене от чужденците.

 

8. Сингапур

Никой не е учуден, че Сингапур оглавява класирането на Expat Explorer за втора година. Високите приходи и невероятната храна правят това място последователен победител.

 

9. Мексико Сити, Мексико

Internations класира Мексико на върха в листатта за лесно установяване за трета година. 79 % от чужденците споделят, че лесно сформират приятелства. Да не забравяме и музеите, парковете и уникалните кафенета.

 

10. София, България.

Когато чухме, че София е един от градовете с най-ниски наеми в Европа се ентусиазирахме. Ако изберете този исторически град за ваш дом ще се насладите на краткото разстояние до едни от най-евтините плажове и морски курорти в Европа. (Ех, късметилии сме си ние българите)

 

11. Барселона, Испания

Може би познавате Барселона като град на плажните клубове и фиести, но знаете ли, че е бил обявен за първата столица на иновациите в Европа? Urban Europe препоръчва този град заради непрекъснатото интегриране на нови технологии и обществени услуги.


 


 

Коментари към "София в топ 10 на най-добрите градове за живеене в света":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg