„Спасяването на мистър Банкс“ или неразказаната история за романа „Мери Попинз“

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано
„Спасяването на мистър Банкс“ или неразказаната история за романа „Мери Попинз“
Снимков материал: Forum Film България


Снимков материал: Forum Film България

За много от нас Мери Попинз е жената, която направи детството ни вълшебно и изпълнено с незабравими приключения. Историята за необикновената гувернатка на семейство Банкс се превърна в любима на няколко поколения, а книгите, посветени на нея, в бестселъри. Но знаете ли каква е неразказаната история, която стои зад създаването на романите за Мери Попинз? Оооо, тя е не по-малко интересна...

 

Когато дъщерите на Уолт Дисни го молят да направи филм по любимия им роман от П. Л. Травърз „Мери Попинз“, той им дава обещание, което не успява да реализира цели 20 години. В стремежа си да получи правата Уолт се сблъсква с упоритата и безкомпромисна писателка, която няма никакво намерение да допусне нейната любима бавачка-вълшебница да бъде осакатена от машината на Холивуд. Но когато продажбите на романа спират и парите свършват, Травърс с неохота се съгласява да отиде в Лос Анджелес и да изслуша плановете на Дисни за екранизация.

 

Именно така започва новият филм на Disney “Спасяването на мистър Банкс“, създаден по невероятната и неразказана история как класическата анимация на Disney “Мери Попинз“ стига до екрана. Премиерата му в България е на 3 януари 2014 г., а в главните роли ще видите Ема Томпсън и Том Ханкс. Продукцията ще ви разсмее, трогне, дори може да ви натъжи. Но със сигурност няма да ви остави безразлични!

 

Ще разберете, че зад веселата история за Мери Попинз стои една друга, много истинска, дълбока и съкровена история за детството на Травърс. Оказва се, че бащата на писателката е банкер и прототип на патриарха в историята г-н Банкс – героя в книгата, на когото прочутата бавачка идва на помощ. Но неговата съдба е малко по-различна...

 

По време на двте седмици през 1961 година, когато Травърс е в Лос Анджелес, Уолт Дисни пуска в ход всички средства. Въоръжен с изработени с голяма фантазия сценарни табла и звънливи песнички, създадени от талантливите братя Шърмън, Уолт осъществява масирана атака срещу Травърз, но високомерната авторка не се поддава. Той наблюдава с безпомощност как тя става все по-несговорчива и как правата все повече се отдалечават от него. Едва когато се обръща към собственото си детство, Уолт е в състояние да разбере истината за призраците, които я преследват и двамата заедно освобождават Мери Попинз, за да се стигне до един от най-умилителните филми в историята на киното.

 

„Мери Попинз“ печели 5 награди "Оскар“ от своите 13 номинации - за най-добра актриса (Джули Андрюз), за най-добри ефекти, за най-добър филмов монтаж, за оригинална музика и песен. Сред останалите номинации са били тези за най-добър филм и за най-добър адаптиран сценарий.

 

Пътят към създаването му обаче е дълъг, труден и изпълнен с интересни разкрития и обрати. И определено си заслужава да се види на голям екран!  

 

Вижте още: 

"Замръзналото кралство" - една завладяваща анимация

Новата "Анна Каренина" - една завладяваща продукция, която ще ви остави без дъх


 

Коментари към "„Спасяването на мистър Банкс“ или неразказаната история за романа „Мери Попинз“":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg