Спортувай по-често за хубава фигура с 6 лесни съвета

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Моето тяло

Психолозите твърдят, че полезните навици се градят за 30 дни. Следвайки шест прости правила за по-здравословен и пълноценен живот, те предизвикваме, да промениш живота си коренно само за един месец. Е, дами, приемате ли предизвикателството за така жадуваната промяна? Ето ги нашите златни съвети, които да си припомняте по пътя към отличната форма.

 

Никога не пропускай тренировка.Създай си спортен график, който да следваш стриктно и не забравяй, че в повечето случаи състоянието „мързи ме“ се изпарява веднага след като започнеш тренировката.

Разнообразявай се. Дори и да спазваш стриктно спортния режим, който си си изградила, ако не редуваш типовете тренировки, ще се отегчиш много бързо. Не забравяй, че тялото изглежда най-добре, когато мускулите му са изградени чрез различен тип физически активности.

Не чакай повод, за да влезеш във форма. Няма нужда да чакаш наближаването на морето, рождения ден или пък годишнината, за да започнеш да тренираш. Възприемай спорта и хранителния си режим като положителна промяна, която трябва да започне от самосебе си в правилния момент.

Мотивирай се. Ако имаш цел, която искаш да постигнеш, то трябва да намериш начин, чрез който да измерваш всекидневния си напредък. Така ще виждаш, че положените усилия се възнаграждават.  Мотивацията по пътя към целта също е много важна. Можеш да си препрочиташ вдъхновяващи цитати, да слушаш музика или пък да си направиш визуализационно табло, което да изобразява целта – всичко, което ще ти дава сили и вдъхновение.

Храни се с истинска храна и пий достатъчно вода. Домашната храна, приготвена с качествени продукти винаги се отразява отлично на тялото ни. Не че слабите хора не ядат чипсове и сладоледи, но със сигурност не ги включват в менюто си всеки ден. Няма нищо лошо да похапнеш пуканки докато си на кино, но като цяло се старай да избягваш пакетираните храни, както и газираните напитки и соковете. Тялото се хидратира само чрез вода в чистата й форма.

Прави всичко за себе си. Животът е твърде кратък, за да се опитваш да се доказваш на другите. Насочи усилията си само и единствено към собственото ти развитие и самоусъвършенстване.

 

Вижте още:

Защо спортувам, но не отслабвам?

Срещу стрес и депресия... Спорт!


 

Коментари към "Спортувай по-често за хубава фигура с 6 лесни съвета":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg