Срещу стрес и депресия... Спорт!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

След цяла една работна седмица стресът и напрежението като нищо може да са ви дошли в повече. Така че... Време е да поспортувате!

 

Доказано е, че физическата активност е един от най-добрите начини за човек да се освободи от стреса и дори да се справи с депресивни състояния. А според последните проучвания дори спортуването без желание пак оказва същия благотворен ефект!

 

Има много хора, които са задължени да са в постоянна физическа активност. Такива, например, са учениците, студентите, професионалните спортисти или пациентите, които имат нужда от рехабилитация. Всички те споделят мнението, че задължителният спорт ги кара да се чувстват потиснати. Според изследванията обаче тялото им не мисли така!

 

Какво имаме предвид ли? Ами, оказва се, че редовното спортуване помага на организма да реагира по-адекватно в случай на непредвидени стресови ситуации. Мързелуването и ленивостта пък правят точно обратното.

 

Така че, приятели, използвайте всяка възможност, за да поспортувате! И то, независимо какво! Дори една разходка в близкия парк ще ви бъде от огромна полза.

 

Вижте още:

Спорт преди закуска. Най-ефективният спорт!

Банан – идеалният плод преди спорт
 


 

Коментари към "Срещу стрес и депресия... Спорт! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg