Стига! Не искам да се сравнявам с Европа!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Качваш се в автобус и шофьора ти казва, че в Европа хората се качват от първата врата и слизат от последната. Спираш такси и слушаш тирада как в Европа такситата не паркират на бус-линия. Отиваш в магазина, продавачката говори за европейския кашкавал. Отваряш Facebook и четеш за европейските заплати.Отиваш на фризьор и ти правят европейска прическа. Купуваме дрехи – ‘’ВНОС ОТ ЕВРОПА’’. Гледаме европейски футбол. Работим в европейски фирми. Учим в европейски колежи. Проституираме на европейски мъже. Даваме децата си на европейски семейства. Е, стига вече! Стига с тая европейщина! Ние сме в България. Лоша, добра, гадна, мръсна – това е нашата страна.

И там има кучета, които също хапят. Има жени, които също проституират, има деца, които биват изоставяни, има хора, на които не им стига заплатата, има гадна храна и скъп хляб.

Не искам да слушам повече сравнения. Не искам да слушам повече възхвали. Искам да има повече хора, които се борят за България. Които ходят на протест с цел, а не просто да си покажат циците и да ги снимат камерите.

Искам да има повече студенти, които избират български университети и развиват кариера в България. Искам да имам европейска заплата, но да живея в българска къща. На българка улица – от онези с двата контейнера пред вратата и трите баби, които седят на някоя пейка. Искам да гледам български сериали и да слушам българска музика.

Искам да ям шопска салата и да спирам на крайпътни ресторанти, където има табела: СКАРА. Искам да виждам на вратите: Образцов дом. Искам да ходя на българска планина и да плажувам на българско море. Искам да нося български дрехи, създадени от български дизайнери.

Искам повече български футбол. Искам винаги да имаме ‘’златни момичета’’. Искам да имам много време за дълги разходки по български пътища. Дори табелите да са надраскани и улиците да са пълни с фасове. Искам да пуша на открито и на закрито и да не ми пука къде пушат европейците.

Искам да пазарувам на български пазари, където мирише на кюфтета и има много люти чушки.

Искам да вярвам, че много хора искат същото. Искам да намеря сили още дълго да мисля така.

Искам, ама дали ще стане?

 


 

Коментари към "Стига! Не искам да се сравнявам с Европа! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg