Супер прическа с плитка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Една от тенденциите в прическите, която ще бъде актуална както през този сезон, така и през пролетта, е любимата плитка в най-разнообразните ѝ вариации.


Много ни допада тази свежа нотка в стилизирането на косата, която сякаш внася леко усещане за момичето, което пазим в себе си, деликатен бохо стил и неизменна доза женственост. Ако сте се опитвали да си направите плитка обаче, вече сте наясно, че не е толкова лесно, колкото ни се струва в YouTube.


Събрахме няколко съвета, които ще ви помогнат да овладеете изкуството на сплитането на косата.


Без огледало
Когато започвате да си правите подобна прическа, упражнявайте се на сляпо. Не използвайте огледало, по този начин ще придобиете усещане за това как да сплетете косата, без да гледате какво правите, ще усетите какво трябва да направят ръцете ви.


Суха коса
Мократа коса е прекалено тежка, за да бъде сплитана. Докато е мокра, косата се разтяга около 15 пъти и да си правите плитка на мокро означава, че може да увредите сериозно косата.


Добавете обем
Едрата плитка изглежда много ефектно с повече обем в корените и малко по-хлабава. Преди да сплетете косата впръскайте в корените и по дължината сух шампоан, така ще си осигурите идеална текстура за работа.


Не прекалявайте с продукти
Използването на твърде много продукти утежнява косата и я прави трудна за сплитане. Ако прекалите с продуктите, няма да може да я разделите на кичури.


Два кичура
Ако плитката с три кичура ви се струва трудна в началото, започнете с два, като ги сплитате в противоположната посока.


Първо гладко сплитане, накрая разрошване
Тайната на перфектната небрежна плитка е в това първо да я сплетете гладко и едва след това да придадете небрежния, леко разрошен вид. След като е готова може да я разхлабите и да издърпате кичурите, които ще падат свободно.


 

Коментари към "Супер прическа с плитка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg