Суфле със спанак и пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте почитатели на ястията със спанак, ето това със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите! Какво ще кажете за едно суфле със спанак и Пармезан?

Необходими продукти:
450 гр замразен нарязан спанак
1/4 чаша масло
1/4 чаша брашно
1 чаша мляко
4 смлени скилидки чесън
4 супени лъжици лук - ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1/2 чаша сирене пармезан

Начин на приготвяне:
Сложете спанака в тенджера с вряща вода и задушете за поне 8-10 минути. След сваряването изцедете спанака от водата в гиргиф, натиснете хубаво, за да се отцеди добре. Загрейте фурната до 190 °. Подмажете керамична огнеупорна форма за печене.

Загрейте маслото и чесъна в тиган на среден огън. Когато маслото се разтопи, добавете брашното и разбъркайте до гладка и кипяща смес, леко покафеняваща. Добавете сол и черен пипер на вкус. Постепенно добавете млякото като разбърквате непрекъснато. Когато сместа се сгъсти и кипне, отстранете от огъня.

Изключете котлона и добавете към сместа яйчните жълтъци, лука, спанака, сиренето и поръсете с индийско орехче.

В купа разбийте белтъците с щипка сол, докато стане пухкава пяна. Изсипете няколко лъжити от белтъците в спаначената смес и разбъркайте. Това е важна част - разбийате останалите белтъци още, за да може после сместа да стане пухкава и да бухне при печене. Много внимателно, за предпочитане с шпатула, изсипете останалите добре разбити белтъци и внимателно смесете, без да разбърквате интензивно, за да остане въздух от белтъците.

Излейте сместа в приготвения съд за печене. Внимавайте да не напълните прекалено съда, тъй като суфлето доста ще набъбне при печене (малко над половината от съда е добре).

Печете суфлето в загрятата фурна, докато увеличи обема си и добие кафеникав загар - около 15-20 минути. Използвайте тънък шиш или клечка за зъби, за да проверите дали вътрешноста се е изпекла добре - трябва да е малко лепкава в средата, но не сурова.


Сервира се веднага, още топло, самостоятелно или гарнирано със сос по избор.
 


 

Коментари към "Суфле със спанак и пармезан ":
Най-четени
Точно навреме за летните забавления: Лесна и свежа, охлаждаща, домашна мъгла за кожа Точно навреме за...

Овлажняващ и охлаждащ продукт...

17:53 | 08-12-19| Виж цялата статия
 
Как да си направите натурален грим и защо трябва да смените закупения Как да си направите...

Рецепта за очна линия, сенки,...

18:00 | 08-13-19| Виж цялата статия
 
Не просто тропически плод: лечебните ползи от ананаса за цялото ви тяло Не просто...

Незаслужено пренебрегван...

17:01 | 08-14-19| Виж цялата статия
 
Хранителните предимства на ваниловите шушулки за ума и настроението Хранителните...

Ванилията е богата на манган,...

17:24 | 08-21-19| Виж цялата статия
 
10 съвета за по-cияйна коса 10 съвета за по-cияйна...

Вижте кои са те!

17:37 | 02-26-19| сияйна коса...
 
Юпитер става директен и най-накрая ще мислим ясно Юпитер става...

Край на ретроградния Юпитер

12:22 | 08-15-19| Виж цялата статия
 
Салатен дресинг с тахан Салатен дресинг с...

Лесен, бърз и полезен сос за...

11:03 | 03-30-19| Виж цялата статия
 
Домашни маски за лице за кожа предразположена към акне Домашни маски за...

  За бързо и лесно...

11:57 | 04-01-19| домашни...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg