Суфле със спанак и пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте почитатели на ястията със спанак, ето това със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите! Какво ще кажете за едно суфле със спанак и Пармезан?

Необходими продукти:
450 гр замразен нарязан спанак
1/4 чаша масло
1/4 чаша брашно
1 чаша мляко
4 смлени скилидки чесън
4 супени лъжици лук - ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1/2 чаша сирене пармезан

Начин на приготвяне:
Сложете спанака в тенджера с вряща вода и задушете за поне 8-10 минути. След сваряването изцедете спанака от водата в гиргиф, натиснете хубаво, за да се отцеди добре. Загрейте фурната до 190 °. Подмажете керамична огнеупорна форма за печене.

Загрейте маслото и чесъна в тиган на среден огън. Когато маслото се разтопи, добавете брашното и разбъркайте до гладка и кипяща смес, леко покафеняваща. Добавете сол и черен пипер на вкус. Постепенно добавете млякото като разбърквате непрекъснато. Когато сместа се сгъсти и кипне, отстранете от огъня.

Изключете котлона и добавете към сместа яйчните жълтъци, лука, спанака, сиренето и поръсете с индийско орехче.

В купа разбийте белтъците с щипка сол, докато стане пухкава пяна. Изсипете няколко лъжити от белтъците в спаначената смес и разбъркайте. Това е важна част - разбийате останалите белтъци още, за да може после сместа да стане пухкава и да бухне при печене. Много внимателно, за предпочитане с шпатула, изсипете останалите добре разбити белтъци и внимателно смесете, без да разбърквате интензивно, за да остане въздух от белтъците.

Излейте сместа в приготвения съд за печене. Внимавайте да не напълните прекалено съда, тъй като суфлето доста ще набъбне при печене (малко над половината от съда е добре).

Печете суфлето в загрятата фурна, докато увеличи обема си и добие кафеникав загар - около 15-20 минути. Използвайте тънък шиш или клечка за зъби, за да проверите дали вътрешноста се е изпекла добре - трябва да е малко лепкава в средата, но не сурова.


Сервира се веднага, още топло, самостоятелно или гарнирано със сос по избор.
 


 

Коментари към "Суфле със спанак и пармезан ":
Най-четени
 Как да избирате козметични продукти, ако имате чувствителна кожа Как да избирате...

За по-здрава и сияйна кожа!

10:47 | 05-14-19| продукти...
 
5 полезни свойства на чая от джинджифил 5 полезни свойства...

Вижте кои са те!

17:30 | 05-17-19| пет полезни...
 
Какви са разликите между фон дьо тените на маслена, водна и силиконова основа? Какви са разликите...

Научете повече!

13:21 | 05-14-19| разлики фон...
 
Полезните свойства на репичките Полезните свойства...

Научете повече!

16:15 | 05-20-19| репички...
 
5 храни, които засилват функцията на черния дроб и помагат за детоксикация 5 храни, които...

 Храните, които пречистват...

18:15 | 05-20-19| Виж цялата статия
 
 Как да се сдобиете с меки и красиви устни? Как да се сдобиете с...

За да имате по-здрави устни!

16:14 | 05-14-19| съвета...
 
Ариана Гранде е новото лице на Живанши Ариана Гранде е...

Певицата - символ на увереност...

18:13 | 05-14-19| Виж цялата статия
 
Бебе с невероятна коса стана лице на Pantene Бебе с невероятна...

Бебето Чанко и неговата коса,...

13:47 | 02-01-19| чанко бебе...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg