Суфле със спанак и пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте почитатели на ястията със спанак, ето това със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите! Какво ще кажете за едно суфле със спанак и Пармезан?

Необходими продукти:
450 гр замразен нарязан спанак
1/4 чаша масло
1/4 чаша брашно
1 чаша мляко
4 смлени скилидки чесън
4 супени лъжици лук - ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1/2 чаша сирене пармезан

Начин на приготвяне:
Сложете спанака в тенджера с вряща вода и задушете за поне 8-10 минути. След сваряването изцедете спанака от водата в гиргиф, натиснете хубаво, за да се отцеди добре. Загрейте фурната до 190 °. Подмажете керамична огнеупорна форма за печене.

Загрейте маслото и чесъна в тиган на среден огън. Когато маслото се разтопи, добавете брашното и разбъркайте до гладка и кипяща смес, леко покафеняваща. Добавете сол и черен пипер на вкус. Постепенно добавете млякото като разбърквате непрекъснато. Когато сместа се сгъсти и кипне, отстранете от огъня.

Изключете котлона и добавете към сместа яйчните жълтъци, лука, спанака, сиренето и поръсете с индийско орехче.

В купа разбийте белтъците с щипка сол, докато стане пухкава пяна. Изсипете няколко лъжити от белтъците в спаначената смес и разбъркайте. Това е важна част - разбийате останалите белтъци още, за да може после сместа да стане пухкава и да бухне при печене. Много внимателно, за предпочитане с шпатула, изсипете останалите добре разбити белтъци и внимателно смесете, без да разбърквате интензивно, за да остане въздух от белтъците.

Излейте сместа в приготвения съд за печене. Внимавайте да не напълните прекалено съда, тъй като суфлето доста ще набъбне при печене (малко над половината от съда е добре).

Печете суфлето в загрятата фурна, докато увеличи обема си и добие кафеникав загар - около 15-20 минути. Използвайте тънък шиш или клечка за зъби, за да проверите дали вътрешноста се е изпекла добре - трябва да е малко лепкава в средата, но не сурова.


Сервира се веднага, още топло, самостоятелно или гарнирано със сос по избор.
 


 

Коментари към "Суфле със спанак и пармезан ":
Най-четени
Няколко навика, които допринасят за сухата кожа Няколко навика,...

Вижте кои са те!

11:52 | 10-07-19| няколко...
 
Как да предотвратим увисналите гърди Как да предотвратим...

 Няколко съвета как да...

13:35 | 10-08-19| Виж цялата статия
 
Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени Невероятно лесни...

Как лесно да предотвратим и...

14:30 | 10-10-19| Виж цялата статия
 
10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си 10 начина да засилите...

Положителна ли е енергията в...

18:19 | 10-15-19| Виж цялата статия
 
 5 естествени начина за избелване на зъбите 5 естествени начина...

За по-красива усмивка!

11:35 | 10-08-19| домашни...
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
Как да прикриете тъмните кръгове под очите, ако нямате коректор? Как да прикриете...

Лесно и ефективно!

15:32 | 10-07-19| коректор...
 
Първата космическа разходка на жени-астронавти най-накрая се случва Първата космическа...

Еманципация и в космоса...

17:30 | 10-07-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg