Съветите за живота, които един умиращ баща завеща на дъщеря си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Историята на Том и дъщеря му Кели е тъжна. Може би една от най-тъжните, за които някога сте чували. Но понякога в най-голямата тъга човек може да намери най-чистата радост и най-съкровеното щастие.

 

Том - на 31, с тумор на мозъка, решава да остави две завещания на дъщеря си. Първото е в размер на 610 000 евро и преди да си помислите колко много пари са това, ще ви кажем, че те са предназначени за нейното лечение, защото тя също е диагностицирана с рак. Два пъти момичето се е преборвало с болестта, но вероятността тя да се върне е голяма. Затова от първостепенна важност за баща й е да й осигури животоспасяващо лечение. Том успява да го направи въпреки трудностите, но това не е достатъчно за него...

 

Всъщност най-ценното завещание, което Том оставя на малката си дъщеря е неговото писмо. В него той й предава най-важните житейски уроци, на които няма да има възможност да я научи сам. Сега ви предлагаме да прочетете извадка от него, защото си заслужава. Защото в него всеки може да открие семпли, но и много важни истини...

 

"Моят живот сега изтича. Повечето бащи и дъщери имат възможност да играят, да общуват и да разговарят, но ние нямаме време. Аз няма да бъда там да те изпратя на първия учебен ден, да те прегърна и да се радвам с вас, когато се дипломираш. Но знай няколко неща:

 

- Бори се и винаги вярвай в себе си. Не слушай хората, които ти казват, че не можеш да направиш нищо. Вече усещам твоята храброст и знам, че със сигурност ще ме направиш най-гордият баща в света.

 

- Училището е важно, но имай предвид, че трябва и да се забавляваш.

 

- Моля те, не забравяй, че майка ти те обича и ти желае най-доброто. Прегръщай я, когато е тъжна, и си помагайте една на друга в трудните моменти, когато аз си тръгна.

 

- Бъди с хората такава, каквато искаш те да бъдат с теб. Бъди любезна към всички, които ти помагат, и то винаги.

 

- Никога не се смей 50 процента, винаги се смей 100 процента. Няма смисъл да ти казвам да не бъдеш тъжна, когато си тръгна, знам, че ще бъдеш. Бих искал и тогава да бъда с теб и да те прегърна, докато не се разсмееш.

 

- Избирай момчета, които ще те оценят и ще те уважават. Съжалявам, един ден сърцето ти ще бъде разбито, но помни, това няма да бъде краят на света. Ще успееш, дори и ако връзката не върви и завърши зле, опитай се да бъдеш силна и да простиш."  

 

Вижте още: 

Трогателно видео за истински ценните неща в живота

Невероятна история, която ще ви направи истински щастливи


 

Коментари към "Съветите за живота, които един умиращ баща завеща на дъщеря си ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg