Тайните на щастливите хора (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Вече знаете, че щастието е преди всичко начин на мислене. Затова нека видим и останалите важни акценти от начина, по който мислят истински щастливите хора...

 

Щастливите хора са честни със себе си и другите 

Истината отваря врати и щастливите хора знаят това. Тя прави живота много по-лесен, лек и приятен. Щастливците предпочитат да са честни със себе си и другите, макар и да знаят че истината боли. Защото другото, което знаят, е, че от лъжата боли повече.

 

Щастливите хора показват, че са щастливи 

Те винаги се усмихват, защото усмивката привлича щастието. Ето защо тези хора намират повод да се усмихнат, засмеят, да изразят радост, да бъдат позитивни... Те са наясно, че това е най-добрият начин да се откъснат от негативизма.

 

Щастливите хора са страстни 

И не говорим само за страстта в леглото. Те влагат емоция и страст във всичко, което правят. Затова и то им се получава. Те имат мечти и ги преследват. Те имат смелостта да правят това, което им харесва и затова то им се получава. Те не се спират пред препятствията, а търсят начин да ги преодолеят.

 

Щастливите хора виждат в предизвикателствата възможности 

Ако много хора намират извинения за своя неуспех в трудностите, то щастливците намират стимул в тях. Те знаят, че предизвикателствата, грешките и провалите са най-добрите учители и затова винаги извличат позитивите от тях. Те знаят и че именно там се крият най-големите възможности и затова не спират да търсят решения.

 

Щастливите хора живеят в настоящето 

Те знаят, че решенията, взети днес, изграждат бъдещето. Ето защо се концентрират в сегашния момент. Щастливците мислят за бъдещето си, но не се тревожат излишно за него, защото го изграждат днес, наслаждавайки се на истинския живот. Тяхната философия е: „Има причина и тя се нарича настояще“.
 


 

Коментари към "Тайните на щастливите хора (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg