Там – на пътя, където един машинист спасява животи!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Един от поредните пътни инциденти – този, за който бе съобщено, че човешка грешка едва не доведе до челен сблъсък на два пътнически влака в понеделник вечерта при гара Церковски.

 

На шести коловоз на гарата спира влак, пътуващ от София за Варна, а същевременно по същия коловоз идва пътнически влак от Бургас за Ямбол.

 

Междувременно, вече, бе съобщено, че постовият стрелочник на гара Церковски, който е допуснал грешката, ще бъде уволнен.

 

А за да ограничат подобни грешки, от железопътната компания вече са намалили скоростта на движение в района на гарите с ремонти на 25 км/ч и са забранили едновременното приемане на влакове.

Вече.


А, награден ли е вече и машинистът, Благодарение на който, както се разбра, композицията е успяла да спре само на 300 метра пред другия влак, и, не се е стигнало до удар…

 

Гара Церковски е една от единайсетте гари в страната ни, на които заради ремонт на линията стрелките за определяне на коловоза за движение се обръщат ръчно. Инцидентът там не е изключение през последните седмици, отбелязват от компанията. От там посочват, че причината за всички случаи, в които два влака се движат по един и същ коловоз, е човешка грешка.

 

И да, всяко нещо има поне две страни. Като монетата. Но почти винаги избираме едната й страна.

 

И, дали не е така и с човешките съдби…

 

Тези, които не са на кръстопът, а там – една срещу друга, на пътя, където един машинист спасява животи!


 

Коментари към "Там – на пътя, където един машинист спасява животи!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg