„Танцът на любовта” – международен ежегоден Флашмоб!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Карибските танци не само създават настроение, те възпитават култура на движение и обединяват целия свят.Миналата година е участвал само един български град (Варна), но тази година и София ще се присъедини. Включи се и ти!

Ламбазук” (наричан още ламбада-зукзук-ламбада или бразилски зук) е група от тясно свързани танцови стилове, базирани и еволюирали от танца ламбада и обикновено танцувани на зуккизомба или друга музика, съдържаща зук ритъм.

Терминът бразилски зук се използва за разграничение на танците от карибския танц зук, които са исторически свързани, но много различни от танцовия стил ламбада. Доминиращите стилове на ламбазука са „порто-сегуро стил“ и „рио стил“. Думата „ламбазук“ често се използва, за да обедини двата стила.

Рио зукът е по-бавен, по-гладък, дори по-чувствен от ламбадата. Той е разработен в Ilha Dos Pescadores в Рио де Жанейро през 1989 г. В Нидерландия е представен за първи път (в началото на 2000 г.) от Клаудио Гомес. Днес бразилският зук се танцува на R & B, латино, поп и арабска музика, смесени със зук ритъм.

За разлика от салсата, в която се води с ръце, бразилският зук се води и с други части на тялото, като лакти, глава и бедра, където партньорите са значително по-залепени един до друг. По този начин в основното странично движение бедрата се движат настрана, следвани от останалата част на тялото и от части това прави танца така чувствен. По време на танца партньорите са свързани и чрез контакт с очите, краката, ръцете, раменете, главата и т.н.

В зук уроците, преподавателите наблягат на движенията на гърба и шията при жените. Едни от най-отличителните белези на този тип танци е навеждането на дамата назад (в поза „мост“) и така характерното отмятане на косата. Тези две движения натоварват гръбнака и шията и ако не бъдат направени правилно могат да доведат до травма.

Подготовката за един карнавал (а в нашия случай – Флашмоб) е целогодишна – заради забавлението!
Ако нямате възможност да се запишете, тогава идете да погледате на живо! Ослушвайте се за мястото на събитието около голямата дата – 21 септември. Всяка година по това време се надига карибската танцова вълна по света. Гмурнете се!

 

Виж още:

Опасен и наелектризиращ! Този танц изуми света (видео)

Позор! Историята на най-гениалния българин, който никой от нас не е чувал


 

Коментари към "„Танцът на любовта” – международен ежегоден Флашмоб! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg