Тийнейджърските грешки при гримирането, които не трябва да допускате!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Знаем какво си мислите - не са ли достатъчни спомените във Facebook, които напомнят за всички неудобни неща, които сте правили като тийнейджър?


Освен че всички имаме срамни коментари и публикациите в социалните медии, повечето от нас са допускали и много грешки относно громирането  които би трябвало вече да сме изкоренили.

В случай обаче, че сте ги пренесли със себе си, все още има време ги идентифицирате и коригирате.

Прочетете по-долу, за да разберете дали правите тези недопустими грешки!
 
Нанасяте  паста за зъби върху пъпките ви


Приемахте всеки съвет, който вашата най-добра приятелка ви даваше в училище, но сега е време да се освободите от тях и да спрете да прилагате паста за зъби върху пъпките си, например.

Този евтин и лесно достъпен начин за справяне с проблема може да е изглеждал като идеалното решение в тийнейджърските ви години, но знаехте ли, че може да причини дългосрочни щети.

Вместо това използвайте разредено масло от чаено дърво или още по-добре, посетете дерматолог, който може да установи причината и да предложи правилното лечение на вашите пъпки.

Премахвате лака си за нокти с драскане

Може да сте съзнателно или несъзнателно да сте отлепили лака си за нокти, докато сте учили за изпит или сте имали скучна лекция. Дори и да се изкушите да свалите вече разваления лак за нокти, не го правете!

Драскането премахва най-добрите здрави слоеве на ноктите, прави ги да изглеждат бели и петнисти, а също така отслабват и самия нокът.

Вместо да си влошавате ситуацията просто посетете маниюрист, когато дойде време за смяна на лака или просто използвайте лакочистител.
 
Изстискване на черни точки и пъпки


Изтръскването на вашите черни точки и пъпки може да изглежда като най-удовлетворяващото нещо, но това е работа на експерт.

Използвайки грешни инструменти или още по-лошо, ноктите ви, ще нанесете само повече вреди, отколкото ползи.

Не миете четките си за грим

В гимназията нанасяхте грим само по специални поводи и едва ли някога сте обмисляли да миете четките си за грим, но сега вече сте отговорен възрастен човек, който трябва да се грижи добре за кожата си, за да избегне ненужни проблеми.

Ето защо си направете навик да миете четките си за грим веднъж седмично, за да премахнете мръсотията, натрупването на продукти и бактерии, които може да са се насъбрали върху четките.

Последно, но не на последно място, не споделяйте инструментите си за грим с никого!


 

Коментари към "Тийнейджърските грешки при гримирането, които не трябва да допускате!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg