Този баща създаде приложение, което блокира телефоните на децата ви, докато не отговорят на вашите съобщения

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Родителите на тийнейджъри знаят, че мобилните телефони могат да бъдат чудесен начин да поддържат връзка, когато децата им са навън. Освен ако децата не се разсейват и "забравят" да реагират, което може да ви докара до състояние на паника или пълна истерия. За щастие, ето един татко, който може да ви помогне.

Ник Хърбърт създал приложението „ReplyASAP” (отговори възможно най-скоро/веднага), след като му е дошло до гуша от сина му Бен, който пренебрегвал съобщенията му.

Приложението заема целия екран на телефона и включва аларма, която кара тийнейджърите да отговорят на тревожните си родители, ако искат да си възвърнат достъпа до телефона. Освен това, приложението уведомява родителите, когато техните деца са видели съобщението.

"Синът ми има iPhone, но въпреки това често нямам обратна връзка, тъй като той винаги е на тих режим, защото планира игри или е бил в училище и е забравил да включи звука", обяснява Ник.

 

- До скоро нямаше някакво решение, което да ми позволи да му пратя съобщение, което да отмени тихата функция, да се появи над всички останали приложения и да ми съобщи, когато го е видял.

За да реши проблема си, Хърбърт се заема да създаде апликейшън (приложение) и синът му изненадващо приема изобретението на баща си.

- То му дава свободата да държи телефона си на безшумен режим, но със съзнанието, че мога да му съобщя нещо, ако е необходимо - каза Хърбърт. - Той знае кога да го използва и когато му пратя съобщение, знае, че е важно.

 

Има и други, външни приложения, които можете да изтеглите както за iPhone, така и за Android, които ще заменят мълчаливия режим. Просто не забравяйте да прочетете финия шрифт. Някои от тези програми изискват от вас да "затворите" телефона си, което може да анулира някакви гаранции или застраховки, които може да имате.

Независимо дали сте наясно с тези приложения или не, всеки родител може да признае, че отглеждането на деца в дигиталната ера, в която живеем, може да стане доста трудно. Най-важното е родителите да установят връзка с децата си въз основа на независимост и доверие - концепция, която повечето майки и татковци могат да постигнат.

„ReplyASAP” понастоящем е налице за Android в САЩ и Хърбърт планира скоро да пусне приложението в iOS. Понастоящем синът му използва тестова версия на приложението на своя iPhone. Да се надяваме, че подобно приложение ще достигне скоро и до нас...


 

Коментари към "Този баща създаде приложение, което блокира телефоните на децата ви, докато не отговорят на вашите съобщения":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg