Този лесен план за тренировка у дома ще ви помогне да сте във форма

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

1.Докато прибирате (или слагате) прането: Направете степ тренировка.

 

КАК: Направете 5 качвания нагоре и надолу по набор от стълби със всяко зареждане на пране. Ако нямате стълби вкъщи, изберете нисък стол се качвайте и слизайте  от него.В края на всеки кръг от изкачване и слизане, повдигнете кошницата за пране до височината на рамената, пет пъти.

ЦЕЛИ: Сърдечно-съдовата система и мускулите на ръцете.

2.Докато кафето ви се свари:”Седнете” на стената.

 

КАК: Поставете гърба, шията и главата си на стената, изправени, краката на около стъпало и половина разстояние един от друг, след това сгънете коленете си и плъзнете тялото си към земята, докато бедрата ви са успоредни на пода и задръжте 15 секунди. (до 1 минута.)

ЦЕЛИ: Мускули на бедрата и седалищни мускули

3.Докато изпразвате съдомиялната машина: Правете клекове.

 

КАК : Всеки път, когато взимате чиния, вместо да се навеждате, приклекнете, сякаш седите на въображаем стол, вземете чинията, след това изправете краката. (Взимайте само по един елемент от съдомиялната машина на клек.)

БОНУС: Докато клечите, застанете на пръсти, за да работите и с мускулите на прасците.

4.Докато сте на мивката, за да си измиете ръцете: Правете лицеви опори от изправено положение.

КАК: Застанете на около половин метър от плота и поставете дланите си на височината на раменете. Дръжте тялото право и направете 20 лицеви опори.

ЦЕЛИ: Мускули на гърдите и ръцете

5.Докато седите на бюрото: Работете за ръце.

 

КАК: Седнете на стол, който е много близо до бюрото.  Поставете длани обърнати нагоре, под долната част на бюрото и бутайте/натискайте колкото може по-силно - сякаш се опитвате да вдигнете бюрото от земята -  30 секунди. Починете 10 секунди, след това повторете два пъти.

РАБОТИ: Горна част на тялото

6.Докато си лежите в леглото: Направете пол -умост.

КАК : Легнете по гръб (без възглавница), коленете, сгънати и стъпалата на леглото. Стегнете мускулите на корема и задните части и повдигнете бедрата и таза, като целта е да създадете права линия от коленете до раменете. Задръжте  15 секунди. (до 30 секунди.) Починете 10 секунди, след това повторете 3 пъти.

 

РАБОТИ: Седалище, бедра, корем и гръб

7.Докато играете с децата: Направете планк/лицева опора.

КАК: Легнете с лице към пода, след това повдигнете тялото си така, че само пръстите на краката и пред мишниците да са на земята. (Ако това е твърде трудно,поставете и коленете на земята.) Ако децата ви са малки, оставете ги да се качват върху вас или да пълзят под вас.

За цялото тяло.

Ако децата ви са по-големи, направете състезание кой ще издържи най-дълго.


 

Коментари към "Този лесен план за тренировка у дома ще ви помогне да сте във форма":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg