Топ 5 компании, в които е най-здравословно да се работи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

За служителите в тези американски корпорации ходенето до офиса трудно може да бъде описано като всекидневна рутина. На работни им места са им осигурени привилегии като фитнес зали, центрове за детска грижа, здравословни менюта и забавни занимания като happy hours(„щастливи часове”), места за уединение и просторни, слънчеви офиси. И, разбира се, когато си говорим за тези компании, и на нас ни се иска да имаме повече такива работни места, затова с удоволствие надникваме в офисите и практиката им. Споделяме кои са фирмите с чудесни условия на работа!

1. General Electric
Централен офис: Феърфийлд (Кънектикът). Служители: 305 000 (в световен мащаб)

Хората в GE работят за решаването на световните здравни проблеми с кампанията си Healthymagination, която цели да повиши качеството, достъпа до медицински грижи и да понижи стойността на здравното осигуряване. Служителите на компанията са привилегировани със здравни придобивки, отпуски по майчинство и бащинство, фитнес зали на много локации и HealthAhead – сайт за здравословен начин на живот с публикации и наръчници как да съхранят здравето си. Те също така са подтикнати всеки ден да правят малък и здравословен избор (като това да стоят прави повече време) чрез фирмената програма „Малки промени“.

2. Google
Централен офис: Маунтин Вю, Калифорния. Служители: 44 777

Служителите на Google имат много причини да сeусмихват. Те разполагат с много нетрадиционни придобивки в офисите си: маси за пинг-понг и скутери за по-бързо придвижване между срещите. Суперпопулярната технологична компания улеснява опитите за здравословно хранене, като поставя на видимо място етикети със съставките, калориите и размера на порциите на отделните ястия, разполагайки по-препоръчителните за консумация в най-предната част на витрините в стола на компанията. Също така фирмата предлага нездравословните, но всеобщо предпочитани от служителите бонбони M&M в непрозрачни опаковки и излага на показ по-здравословни храни като шамфъстък в стъклени буркани. И за капак – Googleима собствен кинезитерапевт.

3. Cisco Systems
Централен офис: Сан Хосе, Калифорния. Служители: 37 200

Тази мултинационална корпорация осигурява на служителите, които работят от вкъщи (почти половината от всички служители), същото оборудване, което получават и в офиса. За да бъдат постоянно в крак с новостите, 80 процента от работещите в компанията участват в програми за професионално развитие и обучения. За служителите, които работят в офиса, Cisco е изградила Здравословен център, в който има всичко – фитнес център, лекарски кабинет, кинезитерапевти и дори акупунктура. Благодарение на гъвкавото работно време и центъра за детски грижи, който компанията е осигурила, Cisco беше класиранa като една от 100-те най-добри компании за работещи майки.

4. Nike
Централен офис: Бийвъртън, Орегон. Служители: 48 000

Тази ориентирана към фитнеса компания осигурява достатъчно време и различни дейности за своите служители, за да поддържат активен начин на живот. Nike е определила паузи за фитнес по време на работния ден на изградените за целта игрища и зали – баскетбол, скуош, тенис, плувен басейн, зали за тежести, 3-4 стени за спортно катерене и симулатор на “Tour de France”.

5. Microsoft
Централен офис: Редмънд, Вашингтон.Служители: 99 139 (в световен мащаб)

С магазин за велосипеди, спа, пералня и игрища за баскетбол, крикет и американски футбол, Microsoft има всичко необходимо за здравословен начин на живот – и нека не забравяме 37-те машини за еспресо, разположени на различни места в централната сграда. Компанията също така предлага безплатни здравни прегледи и дори разполага с аптека, за да се сдобиете възможно най-бързо с необходимите лекарства. Също така има и екип от лекари, които правят домашни посещения. Софтуерният гигант осъзнава важността на безвъзмездната помощ. Microsoftдарява 17 долара на неправителствена или дарителска организация за всеки час, отделен за доброволческа дейност от нейните служители.

 

Вижте още:

В кои професии ще паснат роботите

4 начина да разпуснеш след работа


 

Коментари към "Топ 5 компании, в които е най-здравословно да се работи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg