Топ 5 съвета, които ще ви помогнат в борбата със сухата кожа през зимата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Зимата е критично време за кожата. Най-големият проблем е изсушаването, което студът причинява. Ето няколко съвети, които ще ви помогнат, ако не да го избегнете, то поне да намалите щетите.

 

1.       Не използвайте същата козметика, която ползвате и през топлия сезон

 

Също както не носите летните си дрехи през зимата, така трябва да смените и вида козметика според сезона.  Колкото и странно да звучи през студеното време от годината трябва да се запасите даже с повече продукти, отколкото по време на горещините.

 

2.       Не забравяйте слънцезащитните продукти!

 

Трябва да защитите лицето си от UV-лъчите и през зимата, защото те  също са един от виновниците, които изсушават кожата. Помнете, че дори по това време, те могат да бъдат доста силни особено ако сте на по-висока надморска височина и практикувате любимите си  зимни спортове.

 

3.       Топлата вода не помага

 

Няма да казваме, че тя е враг номер 1, но определено горещите душове, които са толкова приятни през зимата, не се отразяват много добре, не само на кожата на лицето, но и на цялото тяло. Така, че намалете малко температурата или поне времето прекарано под душа.

 

4.       Ексфолирането отново е задължително

 

За някои хора е чудно как биха могли да използват ексфолианти, след като кожата им е толкова суха, но не пренебрегвайте мъртвите клетки. Отстраняването им също допринася за освежаване на кожата. Действайте смело!

 

5.       Не използвайте продукти със съдържание на алкохол

 

В повечето марки тоник за лице винаги сред съставките има и алкохол. Това не е добре за кожата,  защото алкохолът е един от основните причинители за изсушаването ѝ. Така вместо д си помагате, още повече усложнявате положението. Затова четете етикетите внимателно! 


 

Коментари към "Топ 5 съвета, които ще ви помогнат в борбата със сухата кожа през зимата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg