Трагедията в Странджа и някои от най-новите гафове на компетентните органи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Тъй като трагедията в областите  Ямбол  и Бургас засегна твърде много хора, животни, интереси и пазари, от редакцията на http://Beu.bg не можем да не вземем отношение. Мъката на хората , страданието на животните трогнаха и нашите сърца. С тази статия искаме да изразим съпричастие към всички пострадали, подкрепа на всички, които ревностно защитават хората и животните, на тези, които с готовност даряват животни от собствените си стада на загубилите своите и на всеки, чието сърце беше докоснато и изразява мнението и недоволството си по какъвто и да е начин...

Темата е неизчерпаема и все още се изясняват факти, изказвания на висшите и компетентни органи и потвърждения на положителни и отрицателни проби. Ще споменем само някои от допуснатите грешки, които бяха признати и от управляващите. Липсата на комуникация с хората – животновъдите и обществеността като цяло.

И да са били необходими мерките, взети от министерство на земеделието, храните и водите, БАБХ (българска агенция за безопасност на храните) , МВР, само едно от нарушенията според нас и информацията на очевидци, е в частта от заповедта (РД11-1245, гр.София, 10.07. 2018 г.) в т. ІІ; 1за „принудително убиване по хуманен начин” , а именно липсата на упойка преди евтаназията. Според  очевидците животните се гърчат по 5 минути, поради спестяване на разходи за упойка или просто чисто безхаберие! Тук хуманност отсъства!

И искаме да зададем въпроса спазени ли следните мерки според  директивите и решенията , на които се позовава цитираната по-горе Заповед. А именно - ДИРЕКТИВА 92/119/ЕИО НА СЪВЕТАот 17 декември 1992 година,  на която се позовава РЕШЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ (ЕС) 2018/954 НА КОМИСИЯТА от 4 юли, 2018 година за установяване на определени защитни мерки с оглед на разпространението на чумата по дребните преживни животни в България:

1. Когато в едно стопанство има животни, съмнителни за заболяване или за заразяване с една от болестите, изброени в приложение І, държавите-членки гарантират, че официалният ветеринарен лекар незабавно организира предприемането на официално разследване, което да потвърди или отхвърли наличието на въпросната болест, и по-специално той трябва да вземе или да е взел пробите, необходими за лабораторно изследване. За тази цел въпросните животни могат да бъдат превозени до лабораториите под надзора на компетентния орган, който предприема необходимите мерки за предотвратяване разпространението на болестта.

чл. 4/2 а) от същата директива 
да се направи преброяване на всички категории животни от възприемчивите
видове и по отношение на всяка една от тези категории да се регистрира броят на
животните, които вече са мъртви, заболели или заразени; преброяването трябва
редовно да се актуализира, за да отчита новородените или умрели животни по

време на периода на съмнение; информацията от преброяването трябва да се
актуализира и предоставя при поискване и да може да се проверява при всяко посещение;

б)всички животни от възприемчивите видове в стопанството се държат в
отделенията, където живеят, или се ограничават на друго място
, където могат да
бъдат изолирани, като когато е подходящо се взима предвид възможната роля на
векторите;

Според нас тези мерки не са спазени и могат да бъдат зададени още много въпроси по темата...

В заключение, във видео на Радио 999, към което ви предоставяме линк по-долу, министъра на земеделието, храните и горите, г-н Порожанов първо съобщава, че сред животните на баба Дора има такива с положителни проби за болестта, а след това неколкократно казва, че са с отрицателни, след като информацията за положителни проби вече е изтекла във всички медии. Във видеото баба Дора цитира имена на собственици, животновъди, чийто стада вероятно вече са унищожени (не става ясно) са били отново с отрицателни проби, а тази сутрин, (днес 19.07.2018) в медиите отново излиза информация, че животните им са с положителни проби?! „Кой лъже г-н Министър?” - пита баба Дора ! Питаме и ние??? И как да вярваме на каквото и да е изречено от компетентните органи  и преди, и сега, и за в бъдеще?

https://www.facebook.com/100666926648233/videos/1799195400128702/


 

Коментари към "Трагедията в Странджа и някои от най-новите гафове на компетентните органи":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg