Трикове срещу зверски глад и напълняване

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Апетитът е опасна стихия! Ако не знаете как да я овладеете, може да ви навлече дооооста излишни калории. А на вас не ви трябват, нали момичета?

 

Е, точно заради това имаме няколко интересни трикчета, които ще ви помогнат да се справите със зверски силният апетит...

 

Спете достатъчно 

На бас, че този съвет сте го чували, но пак ще ви го кажем, защото е важен. Да, хората са казали, че от сън спомен няма. Но няма и излишни калории, така че си заслужава да се наспите добре. Достатъчният и пълноценен сън намалява нивата на хормона грелон в организма. А именно той предизвиква чувството за глад. Според проучванията при 32% от жените, които не спят достатъчно, има по-голяма вероятност от напълняване спрямо останалите.

 

Хапвайте риба 

Морската храна има свойството да задържа нивата на хормона лептин в норма. А прекалено високите му нива могат да доведат до напълняване. Така че нека рибата и рибеното масло присъстват възможно най-често в менюто ви. А и през лятото това не е особено трудно, нали?

 

Разкарайте стреса 

Той е една от най-големите предпоставки да се тъпчем и да се успокояваме с нещо сладичко. Практикувайте релаксиращи техники, намерете си занимания, филми, книги, които да ви действат позитивно... Най-лесният начин да се успокоите е като просто дишате дълбоко и бавно всеки ден. Изобщо, не оставяйте на стреса да завладява ежедневието ви.

 

Спрете диетичните храни 

Колкото и парадоксално да звучи, оказва се, че хората, които залагат предимно на диетични храни, ядат повече. Може би защото така са спокойни, че не приемат излишни калории. Но приемат! По-добрият вариант е да ядете силна храна, но в по-малко порции. Ако и спортувате, чудесно!  


 

Коментари към "Трикове срещу зверски глад и напълняване ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg