Три неща правят приятелствата здрави

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Никой не е самотен остров. Всички ние живеем заедно и, нека го признаем, имаме нужда един от друг.


Всички имаме нужда от приятели, които да ни помогнат да преминем през дилемите на живота, от малките до големите неща. За съжаление обаче толкова много от нас похабяват енергия в отношения, които не им носят нищо, освен да изпиват тази енергия. Не, не говорим за това да имаш изгода, а за това, че много отношения не ни обогатяват духовно и емоционално, а ни ограбват.


Приятелствата би трябвало да са истински и безкористни. Понякога ще давате повече, друг път – ще получавате.


Тези три неща ще ви помогнат да изградите по-здрави приятелства.


Бъдете честни


Здравите приятелства просто изискват състрадателна честност. Тя е различна от бруталната откровеност или егоистичната честност. Истинските приятели не се страхуват да се изправят срещу истината или ситуацията, но го правят с най-добри намерения и по такъв начин, че да помогнат на другия да премисли неща, уроци и развитие.


Бъдете щедри


Здравите приятелства не броят услугите и комплиментите. Когато един от двамата започне да се възползва от щедростта на другия, започват проблемите. Затова бъдете разумни, но не бройте стотинките. Истинските приятели просто не се безпокоят за даденото.


Избирайте


Здравите приятелства са селективни. С напредването на възрастта би трябвало да избираме по-внимателно приятелите си. Нямаме достатъчно време за приятелите си, семейството и толкова много други неща. Това означава, че просто не би трябвало да го губим с неподходящите хора. Трябва да знаем какво е важно за нас самите, какви са ценностите и интересите ни,и да избираме хората, с които наистина искаме да ги споделим.
 


 

Коментари към "Три неща правят приятелствата здрави":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg