Ученици демонстрират опасностите от Wi-Fi радиацията чрез любопитен експеримент със семена от кресон

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

В настоящата ера на Интернет, където всички - от деца до пенсионери обикновено държат своите мобилни телефони на една ръка разстояние, изложени ли сме всички ние на риск от увреждане на здравето ни?

Малко хора знаят и се грижат за известните опасности от радиационното замърсяване, когато са в непосредствена близост до мобилните си телефони ... но какво ще кажете за Wi-Fi?

Любопитни да разберат как ефектите на технологията влияят на  способността им да бъдат концентрирани в час, пет съученици в гимназия провеждат експеримент за  часа си по биология.

Деветокласничката  Леа Нилсън казва: " Всички ние мислим, че имаме трудности да се съсредоточим в училище, ако сме спали с телефона до главата си, а понякога имаме проблеми и със съня."

Момичетата решили да проведат 12-дневен експеримент за тестване на ефектите на Wi-Fi радиацията чрез поставяне рутери- "които излъчват  същия тип радиация, като тази от обикновен мобилен телефон" – и поставят рутерите до растящи семена кресон.

Ляво: Семена, стояли близо до рутер              Дясно: Семена, растящи в нормални условия

Според  Of The Box  ученичките използват прост, но ефективен експериментален дизайн, в който те:

"... взимат 400 семена от кресон и ги поставят в 12 тарелки. След това слагат 6 тарелки в 2 отделни помещения при еднакви температури. Момичетата сипват еднакво количество вода на всички семена. Само че 6 от тарелките са поставени до 2  Wi-Fi рутера, излъчващи същата радиация като от мобилен телефон.След  12 дни резултатът е очевиден: семената до рутера не растат, а някои от тях дори са мутирали или мъртви".

 

Резултатите са впечатлили изследователи от Англия, Холандия и Швеция, а академичните среди възхваляват учениците си.

Професорът от Каролинския институт  в Стокхолм Оле Йохансон заяви:

"Момичетата умело реализираха и разработиха един много елегантен експеримент. Искрено се надявам, че те ще прекарват бъдещия си професионален живот в изследвания, защото определено мисля, че те имат естествена способност за това. Лично бих искал да видя тези хора в екипа ми! "

Ученичката Леа стигна до заключението: "Никой от нас вече не спи с мобилния до леглото си. Телефонът се поставя надалече или в друга стая. И компютърът винаги е изключен.”


 

Коментари към "Ученици демонстрират опасностите от Wi-Fi радиацията чрез любопитен експеримент със семена от кресон":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg