Лято е, горещо е, на никоя жена не и се готвят разни маджи и да виси цял ден над горещата печка. Там тен не се хваща дами, за съжаление. Караме го на салати и мезета, но друго си е да си хапне човек една супичка на обяд...
Много хора не харесват рибената супа, защото имат лоши спомени от някой капан на плажа, чиито готвач не се е постарал особено! Но има и нещо друго, правете разлика между супа и чорба, защото двете не се приготвят по един и същи начин.
Естествено всеки има различни рецепти за тази гозба и аз ще ви предложа своята, сигурна съм, че ще се влюбите в нея.
Нужни продукти:
1 средно голяма глава лук
5-6 едри картофа
300-400гр. бяла риба
1 морков
½ лимон
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. заквасена сметана
зехтин,червен пипер, риган, сол, подправка за риба – по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете вода на котлона, да заври, през това време си нарежете лука, морковите и картофите да дребно и ги изсипете в тенджерата. Докато зеленчуците се варят сложете рибата в съд намазнен съвсем леко със зехтин и я запечете в печката, внимавайте само да не се запече прекалено, трябва съвсем леко да се позачерви. Извадете я и я нарежете или я накъсайте на ситно, прибавете я при останалите продукти да поври. Овкусете супата с подправките по свое желание и вкус. Когато картофите и морковите вече са съвсем омекнали, изцедете половинката лимон и я добавете към супата.
Изчакайте я да изстине, разбийте млякото и сметаната в отделен съд и добавете към супата
Може да я поднесете с украса от магданоз или да я започнете направо от тенджерата . Сигурни сме, че и втория вариант ще ви се стори удачен след като я опитате. А готвачите по рибните ресторантите ще дават мило и драго за вашата супа, може и до бой да се стигне...
Бон Апети и да пратите по-една супичка и на екипа ни!