Фейсбилдинг! Гимнастика против бръчки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Моето тяло

Мускулите на лицето, подобно на всички други, могат да бъдат тренирани, казват експертите.


Белезите на младостта по лицето са високите скули, красивата линия под брадичката, отсъствието на назолабиални гънки. Времето и силата на земното притегляне обаче правят лицето уморено – мускулите отслабват, бузите се отпускат, появява се двойна брадичка. Лицето става по-зле снабдено с кръв, което се отразява на вида на кожата. А първите признаци на "умореното" лице се появяват още на 25 години!


Грижата започва с храненето и достатъчното пиене на вода. Сериозна помощ оказва и козметиката. Но има и друг начин да подобрим вида на лицето, за да изглеждаме по-млади – фейсбилдинг! Всъщност това е система от упражнения за лице, които поддържат мускулите активни, така че лицето остава стегнато по-дълго. Лесни са, не са нужни екип и оборудване, не искат усилия, така че няма никаква причина да не опитаме!


1. Упражнение за челото
Поставете пръстите на двете ръце върху челото. Безименните пръсти трябва да лежат на веждите. С натиск на пръстите издърпайте кожата на главата напред.


2. Упражнение за очи
Отворете очи възможно най-широко и се взирайте напред. След това отпуснете.


3. Упражнение за бузи
Усмихнете се, сложете пръстите към ъгълчетата на устата. Напрегнете мускулите на устата и бузите до ушите, колкото се може по-силно. Отпуснете.

Най-добрите маски против бръчки около очите


4. Упражнение против отпускането на устата
Захапете устните между зъбите, стягайки ъгълчетата на устата. Задръжте, след това отпуснете. Това предотвратява образуването на бръчки над горната устна.


5. Упражнение против бръчки в ъгълчетата на очите
Притиснете силно пръсти към външните ъгли на очите и напрегнете колкото се може долните клепачи. Отпуснете.


6. Упражнение срещу двойна брадичка
Поставете юмрук под брадичката, отворете устата и натиснете върху юмрука си, опитвайки се да преодолеете съпротивлението. След това поставете палците под брадичката, изплезете език колкото можете, така че върхът му да сочи надолу.

Домашни средства срещу бръчки


7. Упражнение за шията
Изпънете долната устна надолу, но така че да не местите ъглите на устните, показвайки долните зъби. Ако правите упражнението правилно, ще видите релефа на мускулчетата.


8. Упражнение за укрепване на контура на лицето
Отворете широко уста, изнасяйки напред долната челюст. Напрегнете мускулите на шията и челюстта. Отпуснете.
Правете упражненията редовно, поне 5 пъти седмично, а най-добре и всеки ден. Повтаряйте всяко упражнение по 5 пъти по 6 секунди всяко повторение, докато постепенно увеличите повторенията до 20.
 


 

Коментари към "Фейсбилдинг! Гимнастика против бръчки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg