Фейсбук статусите, от които ни писна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Някои тенденции в социалната мрежа стават досадни. Във фейсбук се заформят сериозни мании, които се разпространяват вирусно – като някои статуси, за които признаваме, че са ни писнали.


Сигурни сме, че и вие сте се сблъсквали с тях, а е много вероятно и да сте публикували подобни. Няма проблем, всички сме хора. Ако обаче продължавате да поствате подобни изказвания, препоръчваме ви да спрете. Истината е, че са досадни.


Хаштаг статус


Истинска досада и в Instagram. Някои хора са така вманиачени в хаштагването, че всъщност написват две думи съществена информация и две хиляди хаштага. Това не се чете!


Статуси уловки


"Дни като този ме депресират", "Ух, какво още ще ми се случи днес", "Не може да стане по-зле"...
Очевидно е, че карате приятелите ви да попитат какво става. Жестоката истина е обаче, че едва около 5% от всички ваши контакти във фейсбук наистина ще искат да разберат(някои от тях от нездраво любопитство, другите са майкави, баща ви, леля, чичо, братовчедите). Останалите 95% знаят, че това е търсене на внимание, което им е досадно. Точка.


Личните съобщения


Това съм го правила! И знам, че е наистина досадно, когато използвате видимите от всички(или поне повечето ви приятели), за да кажете нещо на конкретен човек. В крайна сметка фейсбук разработи доста добре каналите за лична комуникация – имаме си чат, имаме си съобщения, имаме си и месинджър за смартфоните. Ако имате да казвате нещо на конкретен човек, кажете го само на него. Иначе губите времето на всички.


Триенето на приятели


"Току що почистих контактите си, ако четеш това – честито, не съм те изтрил!"
Толкова яко! Сега ще продължавам да виждам глупавите ти статуси. Ок, има хора, за които ще съм щастлива, че не са ме изтрили, но пък ако не ми кажат, че са си трили масово контактите, пак ще съм си щастлива, че имам връзка с тях. Тоест, не държа да знам, че са си трили контактите.


Шокиращите


"Блъснаха ми колата", "На път към болницата"...
Стига де! Наистина шокиращо би било, ако сте на път към Пирогов или току що сте участвали в катастрофа и първото, което правите, е да пускате статус. О, боже, ако е така – аз директно ще го изтрия този приятел, не ми се комуникира с хора, за които фейсбук е светът. Това не е подходящ начин да кажете на близките си, че ви се е случило нещо кофти. Ако сте достатъчно добре, за да пишете във фейс-а, значи може и да се обадите по телефона, а по всяка вероятност имате и време за това.


Дневникът


"Изкъпах се", "Вечерях", "Отивам да спя"... Остава да видим и "Бях в тоалетната по голяма нужда"(перифразирано)
Скучни сте. И най-близкият ви човек, който ви обича безрезервно, няма нужда да знае чак такива детайлни подробности за заниманията ви, камо ли пък приятелите ви, колегите ви и, оооо, страхотно, шефът ви.

 

Няма как да не сме доволни, че фейсбук позволява да махнем нечии публикации от стената си. Истинска благодат си е тази опция.


 

Коментари към "Фейсбук статусите, от които ни писна":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg