Философия на успеха

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Всеки се чувства по-щастлив, ако се намира и за по-успешен. Самият успех е различен за всеки в стремежа към израстване в кариерата, или в намирането на подходящия партньор, по-красива външност, доброто възпитание на децата…

Каквато и да е посоката на желаното развитие, удовлетворението от нашите постижения ни прави по-щастливи и позитивни хора.

Отговорът на ползотворните начини за постиженията на успелите хора се намира в правилния подход.

Първо започваме от самите нас и ясните мисли какво искаме да постигнем

Начертаваме стъпка по стъпка исканите резултати, в съответствие с ценностите и принципите, които имаме.

Стремим се да правим това, над което сме се концентрирали, все по-добре

Тук се крие начинът, по който развиваме и реализираме поставената цел. Няма как да имаме постижение в дадена област, ако не се стараем да подобряваме и надграждаме уменията си.

Важно е самите ние да харесваме това, което правим

Наред с отговорностите, с които се справяме съвестно, е добре да не губим усещането, че това, с което сме се заели, наистина ни харесва. Ако осъществяваме добре целта си, то и резултатът, трябва да ни прави щастливи, защото го харесваме и ценим работата си.

Експериментираме

Не се страхуваме да направим нещо, което ни е непознато, защото искаме да се развиваме и да се учим. Само този, който нищо не прави, не греши.
Вдъхновени за работа, сме много по-полезни са себе си, и за това, с което сме се заели.
Защото усърдието е по-ценно, когато е подплатено с желание, водещо до възможността да реализираме пълноценно своя стремеж и потенциал.

Учим се

Новостите и натрупаният опит са нещо, което означава движение. А то определено показва развитие и удовлетворение от постигнатото.

Чувстваме се оценени

Да бъдем оценени за постиженията, които сме достигнали, определено ни прави щастливи и ни зарежда с още сили за нови постижения.

Оценяването започва положително от самите нас, реално преценили как нещата се развиват и стават все по-добри. Тогава идва и заслужената оценка от другите, която ни помага да постигаме още повече.

Не спираме дотук

Едно е да знаеш докъде, да имаш усет на какво да наблегнеш и за какво да изчакаш. Но важното е да не спираш да мечтаеш и да реализираш своите непрестанни стремежи.
 


 

Коментари към "Философия на успеха":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg