Фразите, които не се казват на най-добра приятелка. Никога!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Всяка от нас си има приятелка, която обожава и приема като сестра. По принцип на нея можете да споделите всичко и да се разчитате на откровен съвет и мнение. Но въпреки това, има някои неща, които не бива никога да й казвате, ако не искате да нараните чувствата й или по-лошото – да я загубите като приятел.

„Ти си си виновна!”
Говорим за случай на раздяла с гаджето й. Основно правило при женското приятелство е: „Мъжете са виновни!”. Ако наистина виждате проблем в нейното държание, може да й го споделите, но след като тя се поуспокои. В такъв момент единственото, от което има нужда, е подкрепа!

„Напълняла си.”
Да, знаем, че трябва да си казваме истината в очите, но специално за тази може да направим изключение. Повярвайте, тя вижда, че е напълняла. Ако и вие й го кажете, единственото, което ще постигнете, е да я комплексирате допълнително. При положение, че все пак държите да си кажете истината, по-добре измислете по-мек вариант като например: „Научих една нова диета, искаш ли да я пробваме заедно?”.

„Гаджето ти не става!”
Подобно мнение може да изразите само, ако преди това ви е поискано! И то по много по-мек начин като например: „Според мен заслужаваш повече.”. Ако наистина смятате гаджето й за лош избор, не забравяйте, че преди всичко решението си е нейно. Уверяваме ви, че ако реагирате крайно, единственото, което ще постигнете, е тя да започне да ви отбягва. Трудно и изнервящо е да балансираш между половинката и приятелката си, особено щом не се харесват.

„Рожденият ти ден беше много скромен.”
Няма мацка на тази земя, която не иска да направи готино парти за някой празник! След като събитието е било по-скромно, най-вероятно такива са й били възможностите. Защо трябва да я унижавате?! Напротив, най-доброто, което може да направите е да й кажете, че сте си изкарали страхотно.

„Не се притеснявай, всичко ще се оправи!”
По-глупава заучена фраза едва ли има. На всичкото отгоре звучи все едно не се интересувате особено от ситуацията. Когато човек има проблем, той очаква да бъде окуражен с конкретни съвети и идеи. Опитайте се наистина да разберете чувствата й и дайте всичко от себе си, за да я утешите. Дори това да значи, че трябва да слушате едно и също нещо с часове. Това си е част от приятелството. Не се знае, може утре и вие да сте на нейното място!
 


 

Коментари към "Фразите, които не се казват на най-добра приятелка. Никога! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg