Характерът и съдбата на детето според рождения му ден

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Според нумерологията съществува така нареченото число на съдбата, което силно влия върху съдбата и оформянето на характера. Специалистите са категорични, че личното число може да помогне на всеки родител да определите какво ще бъде неговото дете. За да пресметнете какво е съдбовното число на вашия наследник, просто трябва да съберете всички цифри в рождената му дата.

Например, ако детето е родено на 05.08.2012 година, събирате числата и редуцирате резултата до едноцифрен сбор 5+8+2+0+1+2=18; 1+8=9. В случая 9 е числото, което търсим. 

ЕДНО. Тези деца се развиват изключително бързо – прохождат и проговарят рано, много дейни и се нуждаят от простор. Отличават се с подчертан стремеж към независимост, активно се съпротивляват на прекалено строгото общуване и отхвърлят всякакви ограничения. Силно ги интересува какво става наоколо. Педагозите трябва да ги поощряват за постигане на успехи в дадена област и да се опитват да изграждат у тях умение да концентрират усилията си върху нещо конкретно. Същевременно детето с число на съдбата 1, силно се нуждае от вниманието на възрастните. Ако му отделяте достатъчно време, ще успеете да постигнете пълното родителско щастие.

ДВЕ. Това са деца с безграничното обаяние. Страхувайки се да не обидят някого, те често скриват истинските си чувства и го правят доста добре. Изключително фини създания, с огромна емоционална интелигентност и много внимателни с хората. Тези деца се нуждаят от похвали и поощрения, както и просто от повишено внимание и грижи, които в зряла възраст връщат с лихва. Такова дете ще ви дари с любов и докато е още малко, трябва да я приемате, като същевременно утвърждавате у него увереност в собствените му сили и му разказвате за преимуществата на самостоятелността в живота.

ТРИ. Тези деца са малко стеснителни, което не им пречи да бъдат изключително чаровни и да получават това, от което се нуждаят най-много на този свят - внимание. Независимо от необуздания си характер това дете става любимец на учителите. То, като свраките, лесно се увлича по всичко, което блести, но щом блясъкът изчезне, същото става и с интереса му. В този смисъл една от главните задачи на родителите и педагозите е да развиват у детето способността да се съсредоточава и прилежно да се труди. Децата с такова число на съдбата са с прекалено силно развито самолюбие, затова всяка критика по техен адрес трябва да е много премерена. Затова пък родителите, успели да отделят достатъчно внимание на детето си, ще получат в отговор беззаветна преданост и гореща любов. 

ЧЕТИРИ. Те са толкова методични, последователни и логични във всичко, което вършат, че може да изглеждат дори мудни. Освен това са много самостоятелни и са отлични помощници при грижите за по-малкия си брат или сестра. Не е необходимо да им се казва да подреждат стаята си след игра или да правят нещо, защото те сами се досещат и го вършат. Но тази самостоятелност изобщо не означава, че то самото не се нуждае от вашето внимание. То просто по-малко от другите е склонно да показва своите нужди. Когато пораснат, тези деца постигат успехи след дълги усилия, но когато това стане, резултатът е блестящ.

ПЕТ. Много буйни и палави малчугани, които са свръх любопитни за света. Те са от онези типажи, които винаги се отличават в детската градина, на площадката или в училището, защото са родени бунтари и с непримирима душа. Това може да ви създава доста грижи в по-ранната им възраст, но най-голямата грешка е да пречупите крилата на свободния им дух. Не ги опитомявайте, не ги правете свои подобия, радвайте им се и се учете от тях.

ШЕСТ. Това са най-грижовните деца. Те се чувстват прекрасно в компанията на по-малките си братя и сестри. За тях е напълно естествено да се грижат за някого и да му дават поръчения. Не могат “без компания”. Обикновено постигат успехи в живота благодарение на своята общителност и на това, че рано се научават да се грижат за другите. Но детето с това число на съдбата е и дълбоко ранимо по душа и задачата на родителите е да го научат да гледа трезво на околния свят и да сдържа емоциите си. Тези деца понасят много трудно дори най-малката критика и това може да стане причина за сериозни разстройства. Затова смекчете изказванията си и се старайте детето само да си прави едни или други изводи и да оценява обстановката и постъпките си. Бъдете честни, старайте се да намирате полезна изява за детската му общителност, не го отблъсквайте с груби реплики. Ако спазите тези правила, детето ще стане уверена в себе си личност и човек, насочен към постигане на успехи и победи.

СЕДЕМ. В повечето случаи тези деца са изключително спокойни и уравновесени. Не се стряскайте, ако с възрастта детето ви започва да изпитва потребност от усамотяване. Родените с число 7 са творчески настроени и обичат да създават, размишляват и експериментират. Способни са добре да прикриват емоциите си, ако не се доверяват напълно на околните. Ако родителите искат детето им да е максимално искрено, трябва да се постараят да създадат около него обстановка на доброжелателност и безопасност.

ОСЕМ. Това са много независими, но и изключително ревниви деца. Ето защо трябва непрекъснато да уверявате отрочето си, че то никога няма да бъде лишено от вашата любов. Своеволният характер на този малчуган изисква от родителите голямо търпение, любов и умение да убеждават, за да го научат да отличава доброто от лошото. Не трябва да наричате такова дете трудно - то просто е особено. Ако такива качества на характера му като взискателност, свободолюбие и упоритост бъдат насочени в правилно русло, резултатите ще бъдат превъзходни.

ДЕВЕТ. В повечето случаи от тези деца израстват успели хора, които се реализират в най-различни професии, затова една от главните думи при описанието на характера им е разностранност. Не се стряскайте и не бързайте да обвинявате детето си в непостоянство и вятърничавост ако в рамките на едни месец е сменило няколко интереса. Просто родените с число 9 са пълни с идеи и креативност, а един от най-сигурният знак за гениалността е лесното отегчаване и силната индивидуалност. Друга подходяща дума за тези деца е проницателност. Смело посвещавайте наследника си във всичко, защото хората с число на съдбата девет имат богато въображение, а също и способност да привличат околните към себе си.  


 

Коментари към "Характерът и съдбата на детето според рождения му ден":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg