Хит: Снимки с Дрони на сватбата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Интересна тенденция се открои с новия хит в сватбената фотография – дроните.

Дронът представлява безпилотен летателен апарат или дрон – летящо устройство, което се задвижва чрез дистанционно управление или по предварително зададен с помощта на GPS маршрут.

Дроните са разнообразни, като могат да имат една или няколко перки, да се съберат в дланта ви или да са с размери колкото кола.

Те са способни да хванат в кадър уникални моненти от различни ситуации на сватбено тържество.

Интересните, забавни, и непринудени снимки, забавляват младоженците, разглеждайки фотоси на всички гости, които едва ли биха си позволили преди или след церемонията да са с неоправена риза или пък размазано червило, защото малкото апаратче, което лети наоколо, улавя почти всички моменти от празника.

Автоматичната машинка с камера заснема почти всеки един гост, дошъл на церемонията.

Фотографът обикновено първо проверява дрона, като определя каква да е височината му на летене, за да може шумът му да не разсейва гостите.

Ако все пак нарочно се пусне, така че създава усещане у присъстващите да се почувстват едва ли не като кинозвезди... Kогато хитовото апаратче ги заснема чрез уникалната въздушна перспектива, с повече възможности и ъгли за заснемане на събитието, което не може с традиционната техника.

Ако пък се цели популярната техника да не разсейва сватбената церемония, може да се заснема само когато свири музиката, за да не се чува лекият шум при летенето им, приличащ на жужене на пчели.

Може и да се ползват по време на коктейла или да се позиционират зад мястото на церемонията, разчитайки на лещите за увеличение.

Добре е разбира се да се съобрази, че батерията на дрона ще издържи, а и да се прецени ако помещението е закрито, за да се осигури безопасността на хората.

Има и фотографи, които държат да са близо до хората и да усещат емоциите им, считайки че автоматичният дрон не може сам да направи толкова качествени и интересни и истински снимки.

По време на сватбата, състояла се през октомври, в хотел в щата Вашингтон, роботизиран самолет жужал във въздуха, докато Инес Едуардс вървяла към олтара.

Тя дори не е имала представа какво е това дрон, когато фотографът на тогава все още бъдещата булка й предлага като начин за заснемане на невероятни кадри, отбелязва Washington Post.

„Дронът засне всеки един човек, дошъл на церемонията, без никой да разбере. Това беше страхотно“, казва Едуардс.

„Дроните определено са гореща тема, що се отнася до сватбени фотографски и видео услуги“, счита видеооператорът Джъстин Фоун.

Фотографът Кари Гайгър пък отбелязва, че е отказал заснемане на въздушни снимки в църква понеже не бил сигурен, че батерията на дрона ще издържи, а и се е опасявал за безопасността на гостите.

И въпреки че комерсиалните дрони са незаконни в САЩ, множество компании ги използват, включително сватбени фотографи от цялата страна. Те взимат мерки за осигуряване безопасността на участниците в церемонията, особено след като фотографски дрон се блъсна в главата на младоженец.

Но и е факт, че роботизираните самолети се използват въпреки липсата на правна регламентация, което подсказва мащаба, до който е вероятно да се разпространи тази индустрия, след като полетите на комерсиални дрони бъдат разрешени.

Така че, има голяма вероятност в идните години, използвайки напредъкът на технологиите, фотографите да си стоят вкъщи и да заснимат сватбите дистанционно с помощта на дрони, следящи церемонията от различни позиции – летейки отгоре, стоейки неподвижно, или пък издигайки се високо за панорамен изглед, запечатвайки красиви живописни кадри.

Вижте още:

Мода: Цветовете през пролетта 

Модерно: Цветни пиксели в косите


 

Коментари към "Хит: Снимки с Дрони на сватбата ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg