Холандия тренира орли, които да хващат опасни дронове

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Холандската полиция е готова да пусне в действие отбор орли, които да свалят дронове, застрашаващи въздушното пространтсво над летища и други зони. Холандската полиция тренира орлите от 2015 година и във Вторник обявиха, че тестовете им са успешни. Те направиха своята първа публична демонстрация с птиците и ще ги пускат всеки път, когато дрон застрашава обществото.


С това, Холандия става първата държава, която използва птици, за да сваля дронове, които все повече стават пречка за сигурността в световен мащаб. 100 Офицера са тренирани да използват 4-те орли. Птиците, закупени от холандската полиция са на възраст 5 месеца. Докато се развият напълно, те ще бъдат заменени от орли, тренирани от “Guard From Above” – компания, тренираща птици, които да свалят опасни дронове. Силите на реда очакват техния „летящ отбор“ да е активен до следващото лято.


“Нито един от орлите не е пострадал, но за сметка на това нито един дрон не оцеля“, казва Холандската полиция.


Активисти за правата на животните, се притесняват относно програмата, с аргумента, че дроновете могат да наранят орлите. Холандската полиция, от своя страна, твърди, че нито един орел не е пострадал по време на тестовете.


„Орлите виждат дроновете като плячка и ги хващат летейки, а след това кацат на безопасно място заедно с дрона"


 


 

Коментари към "Холандия тренира орли, които да хващат опасни дронове":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg