Хората, които използват Фейсбук, живеят по-дълго

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Ново проучване свързва използването на социални медии с по-дълъг живот. То включило 12 милиона Фейсбук протребителя и открило, че тези, които използвали социалната медия, за да поддържат и разширяват реалните си социални връзки, живеят по-дълго. Писането на гадни коментари и безцелното използване на сайта от своят страна не води до никакви ползи.

Проучването се провело от Калифорнийския университет Сан Диего от Уилям Хобс и Джеймс Фоулър с колаборацията на Фейсбук и Йейл.

„Общуването онлайн изглежда е позитивно, когато активността е умерена и помага на общуването ви офлайн. Прекарването на много време онлайн, което е безцелно и хората не общуват, показва негативни резултати.“ – каза Хобс.

С две думи това значи, че хората които имат добри социални контакти живеят по-дълго, а социалните медии им помагат да ги поддържат.

„За щастие открихме, че почти всички Фейсбук потребители участвали в проучването използват сайта умеренo и смъртността при тях е по-ниска.– добави Фоулър.

Проучването използвало хора на сходни години и пол – родени между 1945г. и 1989г, а след това сравнило кои са още живи и кои починали през последните 6 месеца. Резултатът бил, че хората използващи Фейсбук наистина живеят по-дълго.

Хората, които приемат и повече покани за приятелства също така живеят по-дълго, така че приемете поканата на човека, който никога не сте виждали, но обещава да ви изпрати 12 милиона долара, ако веднага изпратите малко пари до Нигерия.


 

Коментари към "Хората, които използват Фейсбук, живеят по-дълго":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg