Храни, причиняващи рак?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Грижата, превенцията, отговорността към организма, често поставя въпроси за здравето. А когато става въпрос за него, значение има храната, която консумираме.

Счита се, че хидрогенираните мазнини, особено ползвани в преработените храни, често се бъркат с транс – мазнините от животински произход, но са доста по – вредни от тях.

А променяйки структурата на клетъчните мембрани, могат да доведат до рак на гърдата и простатата.

Генно – модифицирани организми (ГМО)

Последни проучвания сочат, че консумацията на ГМО не само води до по – бърз растеж на раковите образувания, но и допринася за появата им.

Колбасите, или преработените меса – кренвирши, бекон, наденица, салам…, могат да причинят сериозни здравословни проблеми.

Когато съдържат много, дори надвишаващи самото месо, подобрители, оцветители и консерванти.

Натриевият нитрат и натриевият нитрит завишават риска от рак на дебелото черво.

Пуканки за микровълнова

И сигурно много обичате пуканки, но се счита, че самите торбички са покрити с химикали, които са опасни за човешкото здраве.

Западните здравни организации посочиха, че перфлуороктанова киселина е канцерогенна. Свързва се с рак на тестисите, черния дроб и панкреса, понякога и на белите дробове.

Диетичните храни и напитки се смятат за едни от най – опасните за човешкото здраве. И въпреки наложени като много здравословни, в тях опасен е аспартама, който доказано причинява редица сериозни заболявания като рак и вродени дефекти при новородените бебета.

Вижте още:

Белината може да навреди на детското здраве 

Как запазваме продуктите свежи


 

Коментари към "Храни, причиняващи рак?!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg