Ценни уроци, които научихме от филмите на Дисни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Вдъхновени от сезона на домашния уют с чаша горещ шоколад и компанията на хубава книга или филм, се замислихме за любимите на малки и големи филмчета на Уолт Дисни, пълни с толкова поучителни истории. Колкото и да сме пораснали, все още обичаме Мики, Плуто, Доналд, Рапунцел, Красавицата и Звяра, Дъмбо, Симба, Немо и всички приказни герои на американския аниматор, променил детските желания на толкова много малчугани.


А колко много мъдрост крият всички тези симпатични образи! Ако сега поглезите детето в себе си и си пуснете някое филмче на Disney, ще се изненадате колко истини за живота и вдъхновяващи уроци ще си припомните от анимационните герои.


Ние го направихме!


"Самите неща, които те дърпат надолу, са тези, които ще те издигнат нагоре." – Мишката Тимъти, Дъмбо


Най-тежките неща ни учат на най-ценните уроци. Ако имате силата да преминете през предизвикателствата, ще навлезете в нов, по-добър етап от живота си.


"Рискувай извън зоната си на комфорт. Струва си." – Рапунцел


Ако останете само там, където всичко ви е удобно, никога няма да намерите нещо по-добро, това, което сърцето ви истински желае.


"Ти контролираш съдбата си – нямаш нужда от магия, за да го правиш. И няма магически решения на проблемите ти." – Мерида, Храбро сърце


Сами сте отговорни за живота, така че трябва да се изправите срещу проблемите и страховете си.


"Не бива да позволяваш някой да ти поставя ограничения заради произхода ти. Единственото ти ограничение е душата ти." – Густо, Рататуи


Бъдете каквито искате да бъдете и никога не позволявайте някой друг да определя какви сте, не позволявайте чуждото виждане за света да определя живота ви.


"О, да, миналото може да наранява. Но ти може или да избягаш от него, или да се поучиш." – Рафики, Цар Лъв


Колкото и лесно да изглежда това да забравите какво се е случвало в миналото ви, правилният избор е да се поучите от собственото си поведение, за да направите бъдещето си по-добро.


"Приказките се случват наистина. Ти трябва да ги направиш реалност, всичко зависи от теб." – Тиана, Принцесата и жабокът


Ако искате нещо да се случи, действайте! Направете така, че то да се случи – това зависи от вас и вашето поведение.


"Без значение колко страда сърцето ти, ако продължиш да вярваш, мечтата ти ще се превърне в реалност." – Пепеляшка, Пепеляшка


Никога не се отказвайте да вярвате, че един ден ще имате и ще бъдете каквото искате. Вярата ви ще ви отведе до там.


"Цветето, което цъфти в беда, е най-рядкото и красиво от всички." – Императорът, Мулан


За да станете по-добри и силни, трябва да преминете през трудни времена. Трудностите ви помагат да откриете вътрешната си сила.


"Погледни вътре в себе си, Симба. Ти си повече от това, в което си се превърнал." – Муфаса, Цар Лъв


Никога, никога не подценявайте способностите си и богатството на вътрешния си свят. Напомняйте си, че можете и наистина ще можете – да бъдете каквото поискате!
 


 

Коментари към "Ценни уроци, които научихме от филмите на Дисни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg