Четки или гъба за грим?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим
Четки за за грим ли да си купим или гъба? Влезем ли в магазин за козметика започваме да си задаваме въпроса многократно, а започнем ли да разглеждаме многообразието от видове и марки, съвсем се объркваме. 
 
Гъбите за грим се използват от доста време. Най-често използваните бяха твърди и триъгълни, така че имаха своите недостатъци. През 2001 година обаче "Beauty Blender" създаден от Рея Анн направи революция в гъбите за грим.
 
Според много бюти блогъри и експерти "Beauty Blender" прави нанасянето на грим по-лесно, гъбата е по-нежна към кожата и прави основата за грим перфектна.
 
Най-добрата част е, че в днешно време се предлагат във всякакви форми и големини, така че имате огромен избор.
 
Има обаче повече от един начин за нанасяне на грим. Някои гримьори са заклети фенове на гъбите за грим, но много други предпочитат четката за грим.
 
Кои четки са по-подходящи обаче - тези с естествен косъм или тези със синтетичен?
 
Четките с естествен косъм са по-добрият избор, който можете да направите, тъй като те издържат повече в сравнение с тези направени от синтетични материали. 
 
От друга страна четките със синтетични косми са малко по-гъвкави и съответно по-подходящи за нанасяне на продукти на водна основа. За направата на четките за грим от естествен косъм се използват различни животински косми – катеричи, конски, козешки и др. 
 
Естествената им природа е подходяща за нанасяне на прахообразни разкрасителни продукти, тъй като можете да нанасяте големи количества грим, без той да навлезе дълбоко в самите влакна. 
 
Имайте предвид, че е много важно да използвате правилната четка за правилното нещо. 
 
Те идват с различни форми, големини и качество на косъма, така че не само ще направят нанасянето на грим по-лесно, но и ще имате много по-добър резултат.
 
В случай, че се отнасяте сериозно към грима си, както вече казахме най-добрият вариант е да инвестирате във висококачествени четки. Те имат най-добри резултати, а също така правят и процеса по-приятен.
 
Може би си мислите, че цената им не си заслужава, но в бъдеще ще видите, че определено си е струвало стига да ги поддържате добре.
 
Не забравяйте да обръщате внимание и на дръжките- обикновено от дърво или пластмаса и тяхната форма.

 

Коментари към " Четки или гъба за грим?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg